Projekti "Puhtaalta pöydältä" alkoi kaksi viikkoa sitten keittiöstä. Tyhjensin tasot kauttaaltaan ja sijoitin takaisin vain useimmin käyttämäni tavarat. Kovin tyhjäksi eivät tasot jääneet, mutta jotenkin seesteisempi tunnelma kuitenkin on. Keittiö on myös pysynyt siistinä ja tavarat ovat aseteltuna tasoille niin, että käyttömukavuus säilyi. 

whiteandfresh8681.jpg

whiteandfresh8682.jpg

Niin sanotut aamiaistarpeet löytyvät nyt kaikki tästä olohuoneen puoleiselta tasolta. Kulhot ja lautaset ovat yläpuolella olevassa kaapissa ja aterimet alapuolella olevassa laatikossa. Lisäksi mikroaaltouuni on lähempänä aamupuuron valmistuspaikkaa kuin aiemmin, jolloin tarvikkeet olivat lieden vieressä. Pieni, mutta käytännöllinen muutos. Pientä viilausta vielä tarvitaan, esimerkiksi purnukoiden alla olevan alustan haluan vaihtaa. 

whiteandfresh8686.jpg

Tiskipöydän ja pesuaineiden osalta ei isoa muutosta tapahtunut. Ainoastaan astianpesuainetablettien säilytyspurkki vaihtui uuteen vaihtelua kaivatessani. Pilkut ja pallot alkavat tulla jo hieman korvista ulos. ;)

whiteandfresh8694.jpg

Kahvinkeitintä uumoilin ensin tuonne, missä nyt on aamiaistarvikkeet, mutta päädyin kuitenkin laittamaan keittimen samalle paikalle kuin ennen. Kahvipurkin ja suodatinpaperit siirsin tälle puolen keitintä tuolta, missä nyt on öljypullot yms. Vesi(mitta)kannu tuli osaksi "sisustusta", sillä olen ollut tähän asti elämässäni huonopahaihminen ja kaatanut veden kahvinkeittimeen kahvipannulla. Ei saisi tehdä niin, tiedän, ja nyt tein parannuksen. ;) Onneksi vesikannu on aika huomaamaton ja yritän antaa itselleni armoa vaikka aivot kuinka huutaisivat hoosiannaa "liiallisesta tavaramäärästä".  Tämä on tätä pedanttisen ja kaavoihin kangistuneen ihmisen siedätyshoitoa.

whiteandfresh8695.jpg

Yllä olevan ruoanvalmistusnurkkauksen jo melkein paljastin, kun esittelin öljypulloja yms. säilövän puulaatikon. Laatikko pitää sisällään muutamaa erilaista oliiviöljyä, chia- ja auringonkukansiemeniä, lihaliemikuutioita, kikherneitä ja kookosöljyä. (Voin muuten suositella tuota Puhdistamon kookosöljyä, on hyvää!) Sitten on ruoanlaittoa varten riisiä, kvinoaa ja pastaa. Puulaatikon edessä on ruokasoodaa, vaniljasokeria ja D-vitamiinit. Ja näemmä pala inkivääriä. :) Onhan tuossa paljon tarvikkeita, mutta jollain tapaa ilmava vaikutelma tulee ainakin itselleni eikä ainakaan vielä ole purkit ja purnukat alkaneet häiritä. 

whiteandfresh8696.jpg

Viimeisessä keittiön nurkassa, lieden toisella puolella on ruoanlaittovälineet ja sakset. Lisäksi sijoitin alennusmyynnistä bongaamani kivan &-laatikon tuonne nurkkaan. Sinne voi sitten jossain vaiheessa ihan ajatuksella laittaa jotain sopivaa. Aiemmin tuo nurkkaus säilöi servettitelineessä kaikenlaisia tärkeitä papereita. Nyt olen pyrkinyt löytämään niille uuden paikan. Ongelmani meinaan on, että jos ne eivät ole alati näkyvillä, unohdan ne ja saatan samalla unohtaa jotain oleellista; tapaamisen, laskunmaksun tms. Poissa silmistä, poissa mielestä ei ole koskaan toiminut minulla kaappien suhteen (ja siksi en voi sulloa tavaroita näkyviltä kaappeihin), mutta tässä se jostain syystä toimii. Logiikka 10+ :D

whiteandfresh8700.jpg

Tällainen tästä nyt tuli. Ei tullut sellaista ihailemaani minimalistista keittiötä, jossa tasoilla on ainoastaan öljypullo, yrttiruukku ja hedelmäkori. Se ei tässä kodissa vain ole mahdollista, ja toisaalta jotkut tavarat tasoilla tuovat kodikkuutta, jota sitten kuitenkin kaipaan vähäisten tavaramäärien lisäksi. Pitää vain koittaa yhdistellä vähäeleisyys ja kodikkuus toisiinsa. Tällä hetkellä olen tyytyväinen tähän keittiöön. Muutamat tavarat lähtivät kiertoon ja keittiö on jälleen siisti ja toimiva.

Seuraavaksi vuorossa on eteisen kaappi, joka on räjähtänyt ihan käsiin. :)