Viikonlopulle osui harvinaislaatuisesti kahdet juhlat, ystävän uuden keittiön tupaantuliaiset ja kummipoikani siskon 9-vuotis synttärijuhlat. Aloitetaan kuvilla tupareista, joiden pääpaino oli ammattikokin valmistamalla kolmen ruokalajin illallisella.

whiteandfresh1.jpg

Vein tuliaisiksi kauniin valkoisen helmillä somistetun mehikasvin. Olisi kelvannut kyllä itsellekin. ;)

whiteandfresh7358.jpg

whiteandfresh7355.jpg

Alkuruoaksi oli lämmin kala-äyriäissalaatti. En ole äyriäisten ystävä ja olenkin syönyt merenelävistä vain kalaa. Katkaravuista en ole tykännyt koskaan. Olin kuitenkin päättänyt olla avoimin mielin ja yllätys olikin suuri, kun sekä jättikatkaravunpyrstöt ja kampasimpukat maistuivatkin. :)

whiteandfresh3.jpg

Pääruoaksi tarjoiltiin paahdettua karitsan karetta, minttu-punaviinikastiketta, papu-tomaattihöystöä ja valkosipuliperunaa. Seuraksi punaviiniä. Karitsa oli ihanan mureaa ja papu-tomaattihöystö ja minttu-punaviinikastike saavat minulta kyllä extrapisteet!

whiteandfresh7374.jpg

whiteandfresh4.jpg

Jälkiruoaksi saimme herkutella wanhan ajan vaniljajäätelöä ja biénmesabe-mantelihilloa. Nam!

Ja tokihan sitä piti vähän olla bloggaajakin ja ottaa kuvia. Se on muuten tosi tarkkaa ja keskittymistä vaativaa hommaa! ;)

whiteandfresh0027.jpg

whiteandfresh2.jpg

Lopuksi vielä hetki höpöttelyä ja lasillinen vichy-valkkaria ja ajoissa kotiin. Oli ihana ilta ja mukava oli nähdä tuttuja pitkästä aikaa.

Seuraavana päivänä olikin vuoro suunnata kummipoikani siskon 9-vuotis synttäreille, joihin oli yhdistetty perinteiset piparinkoristelutalkoot. Joskin pipareita ei ikinä ehditty koristelemaan, kun oli niin hauskaa ja hälinää. :) Oli muuten maisemakin ihan eri heti, kun pääsi Helsingin ulkopuolelle. Täällä meillä oli vaan märkää ja mustaa.

whiteandfresh7410.jpg

Tarjoilu oli hoidettu buffet-tyylisesti.

whiteandfresh1.jpg

whiteandfresh7415.jpg

whiteandfresh3.jpg

Yllä olevan kuvan liha oli hevosta ja olipahan hyvää! Hauska viikonloppu sinänsä, että on tullut maisteltua kaikenlaista sellaista, mitä ei aiemmin ole. Avartavaa! :)

whiteandfresh2.jpg

whiteandfresh7427.jpg

Kummipojaltani sain hienon itsetehdyn koivun. <3

Viikonloppu oli täynnä vilinää melskettä ja ihan parasta oli ystävät, tuttavat ja uudet makuelämykset. En ole varsinaisesti juhlijatyyppiä, mutta kyllä vaan silloin tällöin pienet pirskeet tekee hyvää. :)