En olisi osannut kuvitella, miten paljon kaikenlaisia tunteita ja tuntemuksia siivoaminen voi saada aikaan. Ahdistusta, iloa, onnistumisen tunnetta, hämmennystä, kauhua, järkytystä, epätoivoa ja helpotusta. Nyt nämäkin kaikki elämän erilaiset tuntemukset on koettu pelkästään kylpyhuonetta siivoamalla. :)

CASA Blogien ja Sinituote Oy:n joulusiivouskampanja käynnistyi hetki sitten ja koska minulla on jo aika hyvä valikoima siivoustuotteita, valitsin itselleni vain muutaman tuotteen, jotka minulta ennestään puuttuivat. Mattoteippiharjan teille jo esittelinkin ja nyt esittelen kylpyhuoneen suursiivousprojektin, jota olen tehnyt pienissä pätkissä pitkin viikkoa (kuuma ja kostea kylpyhuone ei ole järin miellyttävä työympäristö). Tähän projektiin minut inspiroi pesuharja, joka minulta ennen tätä puuttui ja yllätysinspiraatiota sain Roosanauha-jynssäristä (+ laudepesurista), jonka sain lahjaksi Siniltä vuosi sitten. Nyt sen vasta kaivoin kaapista käyttöön.

whiteandfreshsini7.jpg

Ensimmäisenä söpö pinkki jynssäri kauniiseen käteen ja seinälaattasaumojen kimppuun. Saumoihin oli kertynyt hieman likaa, mutta ei järisyttävän paljon, joten puhdasta tuli kertajynssäyksellä.

whiteandfreshsini.jpg

Saumojen jälkeen pesin laatat laudepesurilla, joka on siihen oiva vempain.

whiteandfreshsini1.jpg

Lattiakaivon putsaamiseen kaivoin kaapista vanhan tiskiharjan, kumihanskat ja löysinpä varastoistani lattiakaivosuodattimiakin. Sellaisen laittaminen kaivoon oli hyvin fiksu veto, sillä en ollut edes tajunnut, miten paljon sotkua voi kaivossa tällaisella hiuslähtöisellä olla ja miten vähän loppujen lopuksi auttaa, että puhdistaa päivittäin hiukset vain kaivoritilän päältä. ;)

whiteandfreshsini2.jpg

Suurin järkytystä, epätoivoa ja häpeää aiheuttava juttu tässä siivousprojektissa oli lattialaattasaumojen jynssäys. Jynssäri oli kyllä näppärä ja harjasosa osui hyvin saumoihin, mutta se lika, joka saumoista lähti oli sanoinkuvaamatonta. Tässä kohtaa kysymykset vain suhahtelivat päässäni; Onko mulla näin likainen lattia? Oikeasti? Irtoaako näistä saumoista väriä? Voisiko tämä lika olla hiustenvärjäyksestä johtuvaa? Mitä edelliset asukkaat ovat täällä oikein tehneet? Vai olenko minä tehnyt? Apua!?

whiteandfreshsini3.jpgwhiteandfreshsini4.jpg

Jynssäsin lattialaattasaumat kertaalleen ja lopuksi pesin lattian pesuharjalla kahdesti. Tiedän, että silti likaa vielä irtoaisi, jos lähtisin jynssäämään uudelleen. Luulisi, että sitä olisi tajunnut, että kylpyhuoneen lattiakin täytyy säännöllisesti kuurata. Siitä huolimatta, että lattiaa käsittelee vedellä ja lastalla päivittäin. Tai ehkä juuri siksi en tajunnut? Tai en ole vain välittänyt? Tottakai lattia imee itseensä pölyä, likaa ja pesuainejäämiä! Toope mikä toope. :)

Nyt vaan jatkossa pitää jynssätä ja kuurata useammin, josko sillä saisi liiaksi pinttyneen lian irti. Toisaalta voisi lainata kaverilta höyrypesuria ja kokeilla, jos se irrottaisi likaa paremmin, minkä jälkeen perussiivous silloin tällöin olisi riittävä toimenpide.

whiteandfreshsini6.jpg

Yhteen kohtaan seinän laattasaumaa tuli pieni reikä. En tiedä, voiko tuosta mennä kosteutta jonnekin ja mitenkä tuon korjaisi vai tarvitseeko korjata? Lisäksi lavuaarin alla on tuollainen kalkkisaostuma(?)rinkula, josta aiemminkin olen täällä ohimennen maininnut. Ei lähtenyt pois tälläkään kertaa. Nämä tosin ovat pieniä juttuja, sillä rapatessahan aina roiskuu. Pääasia on kuitenkin se, että kylppäri on nyt pesty lattiasta kattoon ja puhdasta on. :)

whiteandfreshsini5.jpg

Seuraavaksi aletaan sitten sisustushommiin. Tällä hetkellä eteinen on täynnä kaikenlaista kylppärirojua, joka pitäisi sijoittaa takaisin. Olen kuitenkin jo ennen syksyä päättänyt, että kylppärin sisustukselle täytyy tehdä jotain, joten tässä kohtaa sen toteutan ja aionkin olla mahdollisimman tarkkana sen kanssa, että mitä tavaraa kylpyhuoneeseen enää varastoin. Kuvia kylppäristä sitten lisää, kun sisustus on kunnossa.

Vielä kiitos Sinille tuoteyhteistyöstä, joka avasi myös tällaisen pölvästin siivoussilmät! ;)

 

Yhteistyössä Sinituote Oy