Habitare-messuilla minun ja monen muunkin bongaama tuore jäsen kotimaisen designin markkinoilla jäi vahvasti mieleen. Kyseessä on Nordic Hysteria, joka juuri Helsinki Design Weekin aikana julkaisi ensimmäisen kokoelmansa. Kokoelman on suunnitellut Tapio Anttila.

16.jpg

Pääosassa Nordic Hysterian ensimmäisessä kokoelmassa näyttelevät puhdas ja käsittelemätön puu, kotimaisuus ja uusin LED-teknologia. Itselleni jäivät erityisesti mieleen Kieppi-pöytävalaisin, Upside-sivupöytä ja Siipi- ja Riippa-henkarit.

3.jpg

10.jpg

Sainkin Tapio Anttilan itsensä ojentamana maistiaisiksi Siipi-henkarin, jossa parasta on ehdottomasti muotoilu ja materiaali. 

nordichysteria.jpg

nordichysteria4.jpg

Siipi on muotoiltu pitämään vaatteet ryhdikkäänä. Hartioiden ja olan kohdalta henkari on leveämpi ja tuo siten vaatteen kauniisti esille omassa muodossaan.

nordichysteria5.jpg

nordichysteria3.jpg

Materiaali on kokonaisuudessaan koivua, kun taas Riippa-henkarissa on muovinen ripustinosa. Siipi sopii hyvin väljään säilytykseen ja on kaunis yksityiskohta avoimessa ympäristössä. Tiuhempaan ripusteluun käytännöllisempi on Riippa, joskin sekin on eri väristen ripustinosien vuoksi passeli ihan näkyvillekin sijoitettuna.

nordichysteria6.jpg

Nyt kelpaa laittaa kivasti esille päivän asu tai kuvailla vaikkapa uusia vaatteita. En usko, että tämä henkari piilottelee jatkossa kaapissa. :)