Blogiani tarkemmin seuranneille ei ole otsikko järin suuri uutinen. Hiustenlähtöä on ollut enemmän ja vähemmän viimeiset pari vuotta. Kesäkuussa lääkäri pohti mahdollisuutta, että aluksi runsas hiustenlähtö olisi voinut ajan kanssa muuttua minulle tavalliseksi määräksi. Nyt kuitenkin kesän aikana on tuntunut, että hiuksia lähtee taas hieman normaalia enemmän. Muutama päivä sitten saavutettiin tässäkin asiassa huippu. Alla kuvat joissa on hiusten määrä talouspaperin päällä ennen suihkua hiukset harjattuna ja toisessa kuvassa hiuskasaan lisättynä suihkun jälkeisen harjauksen irronneet hiukset. 

kollaasi1.jpg

Sitten kuva viemäristä (ihanaa! ;)). Ennen suihkua olin puhdistanut viemäriritilän hiuksista. Suihkun jälkeen en ollut uskoa silmiäni, sillä siinä oli taas samanlainen nippu hiuksia. Siis oikeesti, yhden pesun jälkeen!?? Normaalisti tuo määrä tulee hieman useamman pesukerran jälkeen.

kollaasi2.jpg

Alla olevasta kuvasta näkee, että kaljuja kohtia ei onneksi ole (vielä ainakaan), mutta onhan tuo hiuskerros aika ohut.

kuva%203.jpg

Nyt sitten päätin, että jotain on tehtävä - muutakin kuin oltava yhteydessä lääkäriin. Tänään hain kaupasta hiusvärin, jotta hiuksiin saa tasaisen terveen värin ja maanantaina lähtee hiukset ihan saksien kanssa. Hyvästi siis pitkät hiukset, ponnarit ja sotkunutturat. No lyhyt polkka leikataan, mutta jatkossa hiukset saa nipin napin pienelle sykerölle.

Kuten aiemmin sanoin, muutama päivä sitten saavutettiin tilanteen huippu. TAI NIIN LUULIN...

27.jpg

Tältä näytti harja äskeisen suihkun jälkeen. Sitä ennen suihkussa lähti jokaisella kerralla paljon hiuksia, kun veti käden hiusten läpi (ei siis mitään voimakasta vetoa). Tässä kohtaa meinasin saada slaagin. Rauhallisesti suoritin suihkun loppuun, puin päälle ja sitten en enää mahtanut mitään: itkuhan siinä pääsi.

kuva-2.jpg

Lääkärin kanssahan tässä pitää tietenkin olla tekemisissä, se on selvä. Tässä syksyn aikana aion varmaan omaan peruslääkitykseeni pyytää paneutumista, koska veikkaan, että tämä kauan jatkunut hiustenlähtö on osittain myös lääkityksen syytä. Stressilläkin on vaikutusta asiaan. Nyt kuitenkin läheiseni ovat sitä mieltä, että tämä pahin johtuu varmaan isäni akuutiksi muuttuneesta tilanteesta. Voihan se olla täysin mahdollista. 

Mä en vain tiedä mitä tälle voi tehdä... auttaako hiusten pätkäseminen vai näytänkö vielä pöljemmältä? Lähteekö mulla loputkin hiukset? Joudunko käyttämään huivia? Koska tää loppuu, kuinka paljon hiuksia voi lähteä? Jos hiukset lähtee stressistä, niin miten sitä stressiä voi hillitä, jos elämäntilanne ei muutu miksikään ja kun hiustenlähtö aiheuttaa vielä enemmän stressiä?

Auttakaa mua? :(

 

P.S. Sori avautuminen ja vähän ällöttävät kuvat, mutta koen, että nyt oli pakko päästä avautumaan. Vielä enemmän itse asiassa nyt kuin silloin muutama päivä sitten, kun tästä aiheesta päätin postata.