Mun piti postata eilisistä hyvinvointikutsuista, joissa olin, mutta tulikin akuutti makuuhuonetilanne. ;) Postailen niistä sitten seuraavaksi.

Tänään käytiin vihdoin tekemässä 2-vuotis takuukorjausten yhteydessä makuuhuoneen katon paikkaustyöt keväisen ontelolaattavuodon jäljiltä. EDIT: Tuon linkin lisätessäni postauksen teon loppuvaiheessa tajusin, että ei se ollutkaan toukokuussa, kun tuo tapahtui vaan JO maaliskuussa. Pikkasen on siis kestänyt korjaus. Olin saanut käsityksen, että kattoon poratut rei'ät ja tasoitteen rapsutusjäljet vaan paikataan nopeasti niin, että tälläkin kerralla kattoon jää paikkausjäljet, mutta paikalle tulikin kunnon ammattilainen ja teki oikein kunnon ruiskutustyön. Viitisen tuntia siihen yhteensä kului, kun makuuhuone tyhjennettiin, verhokisko irroitettiin, huone vuorattiin kauttaaltaan (lattiasta kattoon ikkunoita myöten), katto hiottiin, ruiskutettiin kahdesti ja ruiskutuskertojen välissä oli vielä 1,5 tunnin kuivumistauko.

1.jpg

Kuin olisi palannut takaisin yksiöaikaan. ;)

kattoty%C3%B6.jpg

kattoty%C3%B61.jpg

kattoty%C3%B62.jpg

Yllä olevassa kuvassa vasemmalla on tehty hionta ja paikkaus? Alhaalla oikealla on ensimmäinen ruiskutus tehty ja odotellaan toista kierrosta.

Tästä päästäänkin itse asiassa siihen todelliseen aiheeseen eli tyhjään makuuhuoneeseen. Koska huone muuttui tunkkaiseksi, nihkeämmäksi ja koska tasoiteaine hieman tuoksahtaa vaikkakaan ei pahasti, niin päätin jättää huoneen tyhjilleen ja tuulettumaan huomiseen asti ja nukkua olohuoneessa. Huomenna ja torstaina yritän saada huoneen kutakuinkin kuntoon, aloittaen lattianpesulla. ;)

Mulla olisi tässä nyt tabula rasa eli voin sisustaa huoneen ihan alusta alkaen uudelleen. Tehdä vaikka jotain erilaista vaihtelun vuoksi. Kysyisinkin nyt, onko teillä jonkinlaisia ajatuksia, miten tuon voisi sisustaa... miten asetella huonekalut? (katto ei ole kuivunut kokonaan, niin paikatut kohdat ovat vielä tuommoiset tummat)

11.jpg

Makuuhuone parvekkeen oven / ikkunan / Bestån ja tv:n suunnasta

12.jpg

13.jpg

Suoraan ovelta - vasemmalla kaapit, oikealla ikkuna ja sänky oli ennen tuossa keskellä

14.jpg

Yksi vaihtoehto olisi voinut olla sijoittaa sänky pääpuoli ikkunaan päin, mutta ikkuna on ikävästi seinän oikeassa reunassa ja veikkaan, että vaikka kaiken ei tosiaan tarvitse (eikä saakaan) olla symmetrisesti aseteltuna niin voisi häiritä, jos sänky olisi keskellä seinää eri kohdassa ikkunan kanssa ja ikkunan kanssa kohdakkain sänky olisi liian lähellä ovea. Ei kai oikein ole muuta vaihtoehtoa kuin sijoittaa sänky samoin päin kuin aiemmin ja vaikkapa keskittää vielä hieman paremmin?

Muutama muukin idea mulla on, mutten tosiaan tiedä, toimivatko ne käytännössä. Miten siis te sisustaisitte tämän makuuhuoneen - melkein olemattomalla määrällä huonekaluja? :D

Vielä muuten joutuu maalari käymään, sillä ikkunan yläpuolella huomattiin työmiehen kanssa olevan halkeama. En ollutkaan sitä aiemmin huomannut, joten onkohan ihan tuore... samoin tuolta pahimmasta paikkauskohdasta pitää hieman katon ja seinän taitekohtaa siistiä. Niin ja ottaa yhteyttä isännöitsijään ja kysyä mahdollisista korvauksista sotkeentuneen petarin osalta ja tiedustella, miten tehdään, kun tää korjaus on viivästynyt melkein neljä kuukautta. Mutta ne on pieniä juttuja, sillä makkarissa on voinut kuitenkin nukkua ja nyt vihdoin sitä voi yrittää sisustaa jotenkin, kun ei tarvitse enää miettiä, tuleeko joku paikalle ja joutuuko kaiken taas siirtämään. :D