Olen reilun pari kuukautta testaillut Garminin Vivofit aktiivisuusranneketta, jonka sain yhteistyössä CoolStuffin kanssa. Kaipasin jonkinlaista motivaattoria ja oman aktiivisuustasoni laskuria ja tähän aktiivisuusranneke on näppärä laite.

1.jpg

Garminin aktiivisuusranneke tarjoaa itselleni sopivan määrän toimintoja ja esittelenkin ne teille. Ensimmäisenä vuorokauden aikana kertyneet askeleet. Ranneke reagoi myös reippaisiin kädenheilautuksiin, mutta virhemarginaali on kestettävissä, sillä toisaalta sitten ihan pienet liikahdukset muutoin eivät rekisteröidy välttämättä. Askelmäärä on hyvin suuntaa antava ja ihan täysin virheettömiä laskelmia tekeviä mittareita ei kai ole olemassakaan. Vivofit antaa jokaiselle päivälle tavoiteaskelmäärän sen mukaan, mitä tietoja itsestään laitetta käyttöön ottaessa sille määrittää (ikä, paino, tavoite yms.).

3.jpg

4.jpg

Yllä olevassa kuvassa on askelmäärä, joka vielä tarvitaan tavoitteen saavuttamiseksi. +-merkki lukeman perässä tarkoittaa, että tavoite on ylitetty. 451 askeleella olen siis esimerkkipäivänä mennyt yli tavoitteen (GOAL+). Kokonaisaskelmääräni oli vajaa 6000. Yleiset suositukset sanovat kuntoa ylläpitäväksi päivittäiseksi askelmääräksi noin 10 000 askelta. Minullahan se ei täyty lähellekään (ehkä paras ollut 8000-9000 askelta tänä aikana, kun olen aktiivisuusranneketta testannut). Noloa? ;) No joo, elämäntilanne on vähän kimurantti, joten osa selittyy sillä. Mielenkiinnolla kyllä odotan lukemia, kun liikkumiseni aktivoituu ja kasvaa. :)

Rannekkeen näytössä liikkuminen muuten tapahtuu tuota näytön oikealla puolella olevaa nappulaa painamalla. Yhdellä painalluksella siirtyy aina seuraavaan lukemaan. Alla näkyy esimerkkipäiväni kilometrit.

6.jpg

7.jpg

Kuljetun matkan jälkeen vuorossa on kulutettujen kaloreiden kokonaismäärä (kuva yllä). Lukemat ovat sen verran isoja, että mietin, olisiko tämä peruskulutuksen energiaa? Ollaan nyt hieman mysteerisillä aihealueilla ymmärrykseni ja osaamiseni osalta, mutta tämä uskoakseni laskee nyt kalorimäärää muulla tavalla kuin askeleisiin käytetyn energian osalta. 5000-6000 askeltahan ei tosiaan kuluta noin paljoa energiaa. Jos joku nyt tajuaa mistä puhun ja osaa antaa nimen tälle "kalorinkulutuslajille", niin olisin aika iloinen. En taida itse jatkaa tästä enempää, etten vedä ihan överiksi spekulaatioiden kanssa. :D

8.jpg

Seuraavaksi napista saa näkymään kellonajan ja päivämäärän. Päivämäärästä ei nyt ole kuvaa, sillä se vain vilahtaa näytössä eikä jää näkyviin niin kuin muut lukemat.

10.jpg

Garmin Vivofit aktiivisuusrannekkeessa on säädettävä ranneke ja pakkauksen mukana tulee myös toinen pienempi ranneke, jotta varmasti löytyy kaikin kokoisille ranteille sopiva mitta. Itselleni pieniranteisena sopi kyllä tämä jo kiinni oleva ranneke, mutta on lähes "tapissa". Ranneketta on myös saatavissa eri väreissä. CoolStuffilla on väreinä mustan lisäksi vihreä, liila, harmaa ja sininen. Itse valitsin mustan, käy lähes kaiken väristen vaatteiden kanssa herättämättä suurempaa huomiota.

Mukana tuli myös USB ANT Stick™, jonka avulla voidaan yhdistää Vivofit aktiivisuusranneke tietokoneeseen ja synkronoida tietoja Garmin Connect -palveluun. Siellä on kiva käydä tarkastelemassa tilastoja, kurkistelemassa unikäppyröitä ja osallistua vaikkapa haasteisiin. Synkronointi toimii myös mobiilisti Bluetooth-yhteyden avulla. Synkronointi tapahtuu painamalla rakennekkeen nappulaa pohjassa niin kauan, että näyttöön ilmestyy sana "SYNC".

11.jpg

Ranneke tosiaan mittaa halutessasi myös unenlaatua. Unitoiminto laitetaan päälle nukkumaan mennessä painamalla rannekkeen nappulaa niin kauan, että näyttöön ilmestyy sana "SLEEP". Sitten vain nukkumaan - ranneke mittaa öisen liikehdinnän perusteella miten rauhallista/rauhatonta uni on - ja aamulla nappia painamalla palaudutaan yömoodista.

Garmin Vivofit patistaa myös liikkumaan muutenkin kuin näyttämällä otetut askeleet ja jäljellä olevan askelmäärän tavoitteeseen. Näytön yläreunaan ilmestyy punainen viiva/palkki, kun ranneke huomaa, että on ollut liian kauan (tunnin) paikoillaan. Palkki kasvaa katkoviivalla aina 15 minuutin välein ja katoaa, kun on taas liikkunut tarpeeksi. 

Aktiivisuusranneke on vesitiivis eli sen kanssa voi käydä myös suihkussa ja uimassa. Ainoastaan veden alla rannekkeen nappulaa ei suositella paineltavan eikä ranneke mittaa uitua määrää. Itseäni se ei haittaa, pääasia on, että ranneketta ei tarvitse ottaa välillä pois ja siten se ei myöskään unohdu ranteesta kovin helposti. 

Aktiivisuusranneke on oman kokemukseni perusteella hyödyllinen ja ehdottomasti sellaiselle, joka ei välttämättä sykemittaria tarvitse, mutta joka kaipaa kuitenkin jonkinlaista motivaattoria liikkumiselle ja haluaa seurata miten ja kuinka paljon päivän aikana liikkuu. Vähemmän kuin sykemittari, mutta enemmän kuin perus askelmittari! Laitteeseen on toki myös mahdollista hankkia erillinen sykevyö, jolloin sykkeiden mittaaminenkin onnistuu. Jos sinulla on useampi Garminin laite tai haluat hankkia useamman, niin niiden hallinnointi on helppoa Garmin Connect -palvelussa. Vain yksi tili, johon voi liittää useamman laitteen. Käyttöönotto ja synkronointi on myös tehty todella helpoksi, tällainen tekniikan poropeukalokin osasi ohjeiden mukaan saattaa rannekkeen käyttökuntoon. ;)

Onko teillä kokemuksia aktiivisuusrannekkeista ja jos, niin koetteko hyödylliseksi vempaimeksi? Minä olen jatkossakin kyllä tyytyväinen aktiivisuusrannekkeen käyttäjä. :) Ja jos tästä Garminin aktiivisuusrannekkeesta tulee jotain kysyttävää (mitä en tajunnut kertoa), niin pistäkäähän kysymystä vaan tulemaan. 

 

Postaus tehty yhteistyössä CoolStuffin kanssa