Tässä keväällä alkaneen ruokavaliomuutoksen myötä olen tutustunut useampiin ruoka- ja terveysblogeihin ja -artikkeleihin. Sieltä bongasin bataattiranskalaiset ja vihdoin sitten ostin elämäni ensimmäisen bataatin ja päätin astua tuntemattomalle maaperälle tehden bataatista ranskalaisia. Oma bataattini oli reilu 600 grammainen mötikkä.

1.jpg

Kuoriminen oli huomattavasti haastavampaa kuin perunan ja sai aika ronskilla kädellä vedellä. Myös leikkaaminen oli enemmän voimaa vaativaa kuin raa'an perunan. Suoriuduin kuitenkin kunnialla ja sain bataatin paloiksi. 

2.jpg

4.jpg

Leikkasin bataatin pitkittäiksi tikuiksi ranskalaisten malliin. Kippasin tikut muovipussiin, lorautin pari ruokalusikallista oliiviöljyä sekaan suolan kanssa. Sitten vaan ravistelin pussia - vähän kuin Mäkkärissä aikoinaan ranskalaisia paperipussissa El Maco -mausteen kanssa. ;)

5.jpg

Uuni 225 asteeseen (tämän voi tehdä jo projektin alussa, itse en osannut arvioida valmistelutöiden kestoa ja siksi vasta tässä vaiheessa napsautin uunin päälle) ja bataattiranskalaiset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kannattaa katsoa, etteivät ranskalaiset olisi kovin pahasti päällekkäin.

7.jpg

Ohjeita löytyy bataattiranskalaisille netistä paljon ja paistoaika vaihtelee niissä 15-30 minuuttiin. En lopussa katsonut kokonaisaikaa, mutta vartin kohdalla päädyin antamaan niiden olla vielä tovin uunissa ja veikkaan, että kokonaispaistoaika oli jossain 25 minuutin kieppeillä. 

Omani saivat hyvin väriä pintaan eivätkä palaneet vaikka siltä hieman osa näyttääkin.

8.jpg

Maku oli aivan älyttömän hyvä ja näitä voisi napostella ihan pelkästäänkin, meinasi päivällisellä jopa rakastamani lohi jäädä syömättä kun haarukoin bataattiranskalaisia suuhuni. :) Bataattiranskalaiset maistuvat kuin makeille perinteisille ranskalaisille. Nämä jäävät ehdottomasti kyllä ruokavaliooni. Ainoa negatiivinen puoli oli se, että en saanut näistä rapeita vaan jäivät pehmeiksi. Millähän sen rapeuden saisi aikaiseksi? Olisikohan öljyllä jotain tekemistä asian kanssa?