Halusin sen vain teille kertoa ja näyttää. Kun kerran näitä iho-ongelmia täällä olen valoittanut. Ei mitään kaunista katseltavaa. Onneksi on kortisonitabletteja, antihistamiinia ja Aqualan L:ää.

10251955_10152215655922075_1255255073964

Suostuin kokeilemaan Basironin pesuainetta ja voidetta, kun lääkäri ehdotti. Kyllä se vaan nyt on niin, että mun ihoni ei kestä lääkevoiteita aknen hoidossa. Puolitoista vuotta sitten Epiduo-voide teki saman, joskaan silloin ihottuma ei levinnyt kaulasta alaspäin. Naama oli parempi jo tänään iltapäivästä, mutta äsken peilistä tuijotti tällainen näky.

En missään nimessä suosittele Basironin tai Epiduon käyttöä, jos on herkkä iho saati atopia. En tiedä, mikä aine nyt allergisen reaktion aiheuttaa, mutta vertailin molempien voiteiden ainesosaluetteloa. Molemmissa voiteissa bentsoyyliperoksidia. Lisäksi apuaineina molemmissa on propyleeniglykolia, dokusaattinatriumia, glyserolia ja poloksameeria. Muuta yhtenevää ei ollut oman ymmärrykseni mukaan.

Aion keskustella tästä jossain kohtaa lääkärin kanssa uudelleen. Oli omasta mielestäni kyllä hyvä ja asiallinen lääkäri. Ja ehdottomasti hyvä siinäkin mielessä, että istuin hänen vastaanotollaan 50 minuuttia. Keskusteltiin ja tutkittiin. Sitä harvoin tapahtuu tk-lääkäreiden vastaanotolla.

Mutta ei tässä mitään, tämäkin menee ohi. Palaan taas normaaliin arkeen ja käyttämään puhdistukseen pelkkää vettä ja Aqualan L:ää, kuten tein ennen tätä Basiron-kokeilua. :)