En ole koskaan kasvattanut mitään. En ole osannut oikein hoitaa tuota rosmariiniakaan, jonka hankin Kevätmessuilta. Yritän parhaillaan pelastaa sitä epätoivoisesti ennenaikaiselta kuolemalta. :D

Nyt sattui kuitenkin oiva tilaisuus eteen, kun ystäväni tarjosi kirsikkatomaatin taimia, joita hänellä oli yli omien tarpeidensa. Tänään sain taimet käsiini ja pistinkin heti istuttaen.

1.jpg

En ole aikoihin istuttanut mitään, joten pelasin "varman päälle" ja otin kiltisti kaupasta mukaani kylvö- ja taimimultaa. Kai nuo olisivat muunlaisessakin mullassa pärjänneet, mutta nyt näin.

2.jpg

Ystäväni oli valmiiksi pakannut taimet multapaakkuineen märkään sanomalehteen ja sujautin koko paketin multaan. Yritin kaupasta katsoa jotain halpoja suorakaiteen muotoisia laatikoita, mutta en halunnut nimensä mukaista parvekelaatikkoa ja muutoin valikoima olikin aika onneton. Kaivoin siis kaapista valkoisia (suoja)ruukkuja, joihin taimet istutin. Syvyyttä sopii olla about sen 20 cm, mutta ei kuitenkaan saa olla liian iso astia, sillä tomaatti kasvattaa aika herkästi juuria ja sitten vaarantuu energiansaanti tomaatin kasvua varten.

3.jpg

Asetin taimet nyt aluksi tuohon olohuoneen ikkunan eteen. En tiedä, uskaltaako niitä laittaa Bestån päälle, sillä iltaisin paistava aurinko on aika lämmittävä jo. Tavalliset viherkasvit herkästi menettävät vihreyttään ollessaan tuossa ilta-auringon paisteessa.

Ulos taimet voi siirtää, kun yölämpötilat pysyvät vähintään +10 asteessa. Sitä ennen taimia kannattaa ulkoiluttaa päivittäin muutamien tuntien ajan, jotta ne tottuvat ulkona oloon. 

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Lasitetulla parvekkeella tomaattien pitäisi pärjätä hyvinkin, kunhan kuumilla keleillä muistaa pitää huolen ilmanvaihdosta. Mullan on oltava tasaisesti kostea ja tietenkin kuumilla keleillä kastella saa päivittäin. Olkoon nämä taimet nyt mun lemmikkejä, joista pidän hyvää huolta. :)

Jännittävää nähdä, saanko syksyllä itse kasvatettuja kirsikkatomaatteja!