Kuukausia sitten jo RebeccaR esitti postaustoiveen. Hän halusi kuulla, mikä on kavojeni ihon kunto. Silloin, kun tämän toiveen sain oli tilanne aika rauhallinen. Ihonihan on jatkuvasti aikamoisen haasteellinen eli couperosaa ja omasta mielestäni keratosis pilaris -tyyppistä ihottumaa kasvoillani on koko ajan. Semmoista pientä röpelöihottumaa esimerkiksi otsalla, mitä finneiksi ei voi luokitella. Näiden ongelmien kanssa pärjännee suhteellisen hyvin meikkivoiteen avulla (vaikka kaikki meikkivoiteet kuluvatkin iholtani pois melkein alta aikayksikön) ja kehtaan astua ovesta ulos.

Nyt kuitenkin tilanne on akuutisti pahentunut, joten päätin tarttua Rebecan toiveeseen. Näette tämän helvettini (sori kirosana) juuri sellaisena kuin se on. Tämän postauksen tekemiseen (kuvien ottaminen, valikoiminen, käsittely, kokoaminen ja tänne laittaminen) on kulunut muutama päivä, sillä tämä on pitänyt tehdä osissa. Niin paljon ahdistaa. Jos ihan rehellisiä ollaan, haluaisin vain kaivautua peiton alle ja piiloutua elämältä. Kuulostaa varmaan rankalta, mutta olen nyt niin väsynyt tähän (ja moneen muuhunkin elämäni ongelmaan), että haluan puhua tunteistani suoraan.

Alla olevat kuvat ovat siis ilman mitään meikkiä tai voiteita otettu.

kollaasi1.jpg

kollaasi2.jpg

Leuan ja suunympärysalueen tilanne on se pahin ja akuutein. Alla vielä kuva kasvojeni sivuista, joissa on sitä couperosaa ja mainitsemaani röpelöihottumaa. Ihottuma ei kutise, mutta sitä tulee "rapsuteltua", kun osa siitä irtoaa. Kuivuutta se ei ole, sen tiedän. Keratosis pilarikseksi olen sen ja otsan röpelöisyyden tulkinnut. Tiedä häntä, olenko oikeassa vai väärässä. Vasemmalla ohimollani on "ikuisuusfinni". Se on siinä aina, tavalla tai toisella. Välillä se on vaan punainen läiskä/paukama ja ajoittain vain puhkeaa tuommoiseksi finniksi. Ei ole pariin vuoteen (?) siitä pois lähtenyt.

kollaasi3.jpg

Meikkivoiteena käytän tällä hetkellä sitä ainoaa, joka minulla on eli Lumenen CC-voide. Se peittää pahimmat punaisuudet ja tasoittaa ihoa jonkin verran. Kaapissa on myös hieman jäljellä Lumenen mattameikkivoidetta, jota käytän harvemmin. Haluaisin käyttää jotain "laadukkaampaa" meikkivoidetta, mutta mikään kokeilemistani ei tähän mennessä ole tarjonnut tarpeeksi peittävyyttä eikä juuri mikään voide ihollani kestä tuntia paria kauempaa.

Alla kuvissa kasvoillani siis CC-voide. Peittää pahimmat ongelmat sen verran, että kehtaan näyttäytyä julkisella paikalla.

kollaasi4.jpg

kollaasi5.jpg

Olen ollut kyllä laiska enkä ole saanut nypittyä ja värjättyä kulmakarvojani. Tuossa taannoin sain nypittyä, mutta sitten en saanut aikaiseksi värjätä, joten nyt on koko prosessi taas edessä. Mutta älkää kiinnittäkö siihen huomiota. Halusin vain mainita, jos joku huomioi hiusteni värin versus kulmakarvojen värin. :D Tilanne on siis ihan tiedostettu ja odottaa vain toteutusta. Sitä ei vain jotenkin tässä kohtaa paljon peilin edessä viitsisi hengailla, kun tulee ihan mielettömän paha mieli ja ahdistus, kun naama on tämän näköinen. 

Mulla itse asiassa joitain vuosia sitten diagnosoitiin POD eli perioraalidermatiitti. Suomennettuna siis suunympärysihottuma. Versioita tästä ihosairaudesta on vissiin hieman erilaisia, minulla se muistuttaa enemmän tulehtunutta aknea, kun joillain se on märkivää ja kohottutta ihottumaa. Olen aika pitkälti alistunut kohtalooni, enkä jaksa uskoa, että tämän elämäni aikana tähän mitään apua saisin. Iho-ongelmiani on ennenkin yritetty hoitaa ties millä eikä mikään ole auttanut. 2008 söin tetrasykliinikuurin, josta en saanut muuta kuin nokkosihottumaa ja viime lopputalvesta kokeilin Doksimedia (antibiootti) ja Epiduo-voidetta ja joku saattaakin muistaa, kuinka äkäisen allergiareaktion sain niistä. Kahtena iltana akuutisti päivystykseen ja kuuri Prednisolonia sisäisesti lievittämään allergiaa ja tulehdusta.

En erikoisemmin ole tällä kertaa siis tätä hoitanut, mitä nyt pyrkinyt puhdistamaan huolellisesti meikit niinä kertoina, kun olen joutunut ulkona käymään ja läästinyt kasvoilleni Avitcid emulsiovoidetta. Olen pitkään puhdistanut ihoni Mádaran kuivalle iholle tarkoitetulla ihonpuhdistussarjalla. Ihonhoitotuotteetkaan eivät siis ole hetkeen muuttuneet. Kosteusvoide sarjasta on jo loppu, joten nyt olen käyttänyt vuoroin Avitcidia ja manteliöljyä. Nyt päätin, että pistä Mádaran hetkeksi syrjään ja kokeilen osittain käyttämättä jäänyttä Flow kosmetiikan Savi-Yrtti kasvosaippuaa joka ei kuivata kuivaa ihoa ja vuorottelen voiteiden osalta Avitcidia ja Orionin Hydrania, jonka ostin silloin siihen vuodentakaiseen allergiareaktioon. Ja edelleen pesen välittömästi kotiin tullessa meikit kasvoilta, jos joudun käymään ulkona lähikauppaa pidemmällä.

Vielä yksi tunnustus: Mä ihan oikeasti (varsinkin nyt) toivoisin, että joku ammatti-ihminen joskus lukisi näitä mun juttuja haasteellisen ihoni johdosta ja ottaisi mut vaikka blogiyhteistyön merkeissä hellään huomaansa. Ja mun iho on mun mielestä nyt niin haasteellinen kokonaisuudessaan, että tässä olisi varsinainen projekti ammatti-ihmisellekin. Jos itsellä olisi rahaa ja rikkauksia niin kaivaisin kaikki maailman asiantuntijat esille ja matkaisin vaikka maailman ääriin, jotta tästä ihosta saisi edes vähän ihmismäisemmän. Olkoonkin pinnallisia ajatuksia, niin tältä musta tuntuu. Kun ei tämä elämä muutenkaan ruusuja paljon tarjoa, niin tällaiset asiat pistää mielen entistä matalammaksi. 

Mä oon vaan menettänyt uskoni siihen, että tämä tilanne tästä paranisi. Niin on nyt päässyt sujahtamaan epätoivo tämän naisen mieleen ja aika tiukasti onkin. 

Sori valitus, vaahtoaminen ja pitkä postaus. Tiedän, että näistä jutuista kärsii muutkin, mutta tahdoin nyt ihan oikeasti vaan avautua omasta tilanteestani ja tunteistani. Kiitos, jos luitte tänne asti ja anteeksi näin ikävä aihe kesken viikonlopun. Viettäkäähän kuitenkin mukava viikonloppu ja hellikää itseänne ja toisianne. <3 :)