Olen aiemmin kertonutkin iho-ongelmistani sekä kiinnostuksestani luonnonkosmetiikkaan, siinä samalla kun olen raivoisasti yrittänyt löytää erityisesti kasvojeni iholle sopivia hoitotuotteita.

Muutamat jippijaijeet tuli kyllä hihkuttua, kun sain mahdollisuuden osallistua yhteistyöhön Flow kosmetiikan kanssa. Sain valita muutaman mieleisen tuotteen ja päätin keskittyä pääosin kasvojen ihoon. Ensimmäiseksi piti tietenkin valita puhdistusaine kasvoille. 

IMAG8004.jpg

Valintani oli Savi & Yrtti palakasvosaippua. Tuotetietojen ja tuotearvostelujen perusteella saippua sopii hyvin epäpuhtaalle iholle ollen kuitenkin hellävarainen ja kuivattamatta liikaa. Itselläni kun kuitenkin on erityisesti otsan alueelta rasvoittuva iho, mutta kuitenkin pintakuiva ja jopa atooppinen. Edellä mainittu kombo on hankala oikeiden tuotteiden löytymisen suhteen, joten peukut olivat pystyssä tämän saippuan suhteen. 

IMAG8018.jpg

Pari viikkoa on nyt käyttöä takana eikä iho ole kiukutellut. Muutamia epäpuhtauksia on toki, mutta ärhäkkä ihoni ei ole kuitenkaan kuivunut, mikä on tosi hyvä juttu. Saippua puhdistaa hyvin ja tekee ihosta nahkean puhtaan kuten palasaippuat yleensäkin. Käyttämäni CC-voide on aika tiukasti ihoon tarttuvaa, joten suosittelen tekemään tuplapuhdistuksen, jos joku muukin käyttää CC- ja BB-voiteita. Itse laitan kookosöljyä vanulappuun ja pyyhin sillä kasvoni. Sen jälkeen huuhtelen kasvoni lämpimällä vedellä ja pesen vielä saippualla.

Tämä saippua muuten kestää pitkään, joten on todella hyvä ja edullinen kasvoputsari! 

IMAG8016.jpg

Seuraava valintani oli Luomu Ruusuvesi, jota käytän kasvovetenä. 

IMAG8012.jpg

Välillä suihkutan sitä vanulapulle ja pyyhin kasvoni tai sitten suihkutan suoraan kasvoille. En ole vielä kokeillut, mutta ruusuvedellä voi puhdistaa myös kevyen meikin. Tämän valikoin, koska sen sanotaan sopivan ennen kaikkea kuivalle, herkälle ja couperoottiselle iholle - eli siis selkeästi minulle! :)

IMAG8007.jpg

Kosteutukseen valitsin myös ruusua - Ruusu antioksidanttivoiteen.

IMAG8013.jpg

Voiteesta kerrotaan Flown sivuilla seuraavanlaisesti:

Anti-age-kasviuutteet ja kylmäpuristetut arktiset siemenöljyt heleyttävät ja kosteuttavat ihoa sekä auttavat sitä suojautumaan ympäristön haittavaikutuksia vastaan.

Luonnollinen hyaluronihappo tehokosteuttaa ja elvyttää ihoa. Voide napakoittaa ihoa ja tekee siitä samettisen sileän ja pehmeän.

Eteeriset ruusu-otto-, mirha-, mandariini- ja pelargoniaöljyt puhdistavat ja tasapainottavat ihon toimintoja sekä auttavat sitä säilyttämään nuorekkuutensa.

IMAG8011.jpg

Voidetta tarvitsee noin sormenpään verran ja määrä riittää koko kasvoille. Kosteutus on ainakin omalle iholleni riittävä. Tuoksu on erilainen kuin aiemmin käyttämissäni voiteissa, hieman yrttinen tai ehkä juurikin ruusuinen. En ole ihan varma, mutta jonkunlaisen kasvin (heh) tuoksu voiteessa on. Tuoksu ei ole missään nimessä huono tai epämiellyttävä, ainoastaan erilainen. 

Yllä olevilla tuotteilla jatkan kasvojeni ihon hoitamista mielelläni. Mitään erikoisia parannuksia ihossani ei ole tapahtunut - en ainakaan ole pannut merkille - mutta tällaiselle herkkähipiäiselle atoopikolle ei muutosta suuntaan tai toiseen -tilanne on aika hyvä, sillä se kertoo sen ettei tuotteet ainakaan ärsytä ihoa. Ainoa negatiivinen asia on se, että voide ja ruusuvesi alkavat olla pian jo puolivälissä kohti tyhjenemistä, joten pian saa alkaa stressata uusien hankkimista. ;)

Neljäs valitsemani tuote onkin sitten vartalolle ja siitä kerron myöhemmin.

Näin joulun alla ajattelin myös vinkata bongaamistani uutuuksista, jotka voisivat olla tosi kivoja lahjaideoita: Lahjapakkaus Ruusu, joka sisältää Ruusu-sheavoin ja Ruusu saippuan. Toinen lahjapakkaus on kuorinta + saippua, jossa on Vanilja-appelsiini himalajansuolakuorinta ja Himalajansuola & sitrukset -saippua. Nämä ovat (kuorinta)pakkauksessa oletustuotteina, mutta halutessaan pakkaukseen voi valita toisen kuorinnan ja saippuan.

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille! <3


Postaus tehty yhteistyössä Flow kosmetiikan kanssa