Käytiin ystävän kanssa eilen Korkeasaaressa kurkistamassa joka kesäistä tapahtumaa, jossa veistetään taideteoksia hiekasta. Tänä vuonna teeman oli Merenrannan tarinat. Kilpailijat olivat kuudesta eri maasta; Yhdysvalloista, Suomesta, Italiasta, Ghanasta, Mongoliasta ja Kanadasta. 

IMAG5323.jpg

Teoksia oli aikaa veistää 40 tuntia ja jokaiselle kilpailijalle annettiin 20 tonnia hiekkaa.

IMAG5311.jpg

Alla suomalaisen valokuvataitelija Eeva Karhun teos. Tämä teos sijoittui kisassa toiseksi. :)

IMAG5313.jpg

IMAG5314.jpg

IMAG5319.jpg

IMAG5320.jpg

Alla kuva Eeva Karhun teoksen toiselta puolelta.

IMAG5321.jpg

IMAG5324.jpg

Alapuolella mongolialaisveistäjän teos, joka lopulta voitti kilpailun.

IMAG5326.jpg

IMAG5329.jpg

Mongolialaisveistäjän voittoteos toiselta puolelta alhaalla:

IMAG5333.jpg

IMAG5334.jpg

Aivan ällistyttiä teoksia ja vielä kun ajattelee, että nämä on isosta 20 tonnin hiekkamöhkäleestä veistetty. Apuna käytetään biohajoavaa puuliima-vesiseosta, joka pitää teokset kasassa.

Teokset ovat nähtävillä Korkeasaaressa koko kesän, jos vain suinkin kestävät. Hyvin veistetty teos kestää pitkään, huonompi saattaa romahtaa hyvinkin pian valmistumisen jälkeen. Suosittelen käymistä Korkeasaaressa näitä teoksia katsomassa. :)

Huomiseksi yritän saada kierrätysaiheisen postauksen eetteristä ulos. Menen jo heti aamusta Silmäpoliklinikan verkkokalvopolille tutkimuksiin, joten loppupäivän voi olla hieman hankala olla koneella ja siksi yritän postailla jo heti kukonlaulun aikaan. ;)

Mukavaa maanantaita!