Tänään saapui H&M:n paketti, jossa on vielä pari koristetyynynpäällistä. Perjantaina ajattelin suunnata Ikeaan ostamaan parvekkeelle pöydän. Pöytäsuunnitelmasta kerroin postauksessani Vielä yksi juttu parvekkeelle...

Sitten parveke alkaisi olemaan valmis kesää varten. Paitsi että... parveke täytyisi siivota ja pestä. PLÄÄH sanon minä. :D

Mietin aivan liikaa siivoustaktiikoita parvekkeen suhteen enkä siksi ole tähän mennessä vielä saanut sitä tehtyä. Samoin oli käydä parvekelasituksen pesun kanssa. Mietiskelin ja pohdiskelin sopivaa pesutaktiikkaa ja lopulta turhauduin ja pistin vaan tuulemaan. Tulipahan tehtyä vaikka ei ihan täydellisestä tulosta tullutkaan. Parvekkeen siivouksessa koen ongelmaksi lattiapinnan tai lähinnä sen materiaalin. Pinta on röpelöistä betonia. Ei niin röpelöinen, että sattuisi paljaalla jalalla astuminen, mutta sen verran kuitenkin, että hieman olen ajatellut imurin "telan" mahdollisesti rikkoutuvan röpelöistä pintaa imuroidessa. Voisiko niin todella tapahtua?!

516efe5789ac61cd37000007.jpg

516efe5689ac61cf37000007.jpg

516efe5b89ac61cf3700000c.jpg

Yksi vaihtoehto olisi harjata lattia ja sitten harjattu lika imuroida (rikka)imurilla ja vettä päälle. Yleensähän parvekkeiden peseminen runsaalla vedellä on kiellettyä kerrostaloissa, mutta ei meillä. Parvekkeen nurkassa on reikä, josta vedet valuvat putkea pitkin pois eikä vedet roisku yleensä parvekkeen kaiteen alaosassa sijaitsevista poistoputkista muiden parvekkeille.

Aika rasittavaa tällainen taktinen suunnittelu, liiallinen sellainen. Sehän mulla tosin on ongelma muutoinkin, sillä mietin aina sitä täydellisintä ratkaisua niin kauan, että en saa mitään aikaiseksi. Tämä pätee tavaroiden järjestelyssä, siivoamisessa ja kaikessa. Tätä piirrettä minussa kuvaa täysin seuraava lainaus, joka on kirjasta nimeltä Kaaoksen kesyttäjä.

"Täydellisyyden tavoittelija

Kunnianhimoinen täydellisyydentavoittelija rakastaa yksityiskohtaisia järjestelmiä, eikä tyydy muuhun kuin kaikkein parhaaseen. Hän on perfektionisti, joka ei suostu kompromisseihin. Niinpä hänen tavaransa saavat loppumattomiin odottaa sitä yhtä ja ainoaa täydellistä kaaoksenselättävää arkistointijärjestelmää, joka on jo melkein valmis tai valmistuu kohta.. "

Tuosta tunnistin itseni välittömästi ja myös ystäväni repesi nauramaan vain siksi, kun teksti sopii minuun kuin nenä päähän. :)

Joten te ihanat lukijani, olisiko teillä antaa vinkkejä mulle, miten järkevimmin tuon parvekkeen putsaisin? Olisi kiva saada se tehtyä ettei menisi jahkailuksi vain. :D