Tänään oli pyykkipäivä. Tarkoituksena oli kokeilla, valkaisisiko ruokasooda tummentumia tyynyliinoistani ja pieniä värjäytymiä lakanoista.

IMAG2646.jpg

Laitoin soodaa pesuainelokeroon aika reilusti ja pistin koneet pyörimään.

IMAG2650.jpg

Tämän jälkeen pesin vielä uudelleen pesuaineen kanssa.

Lopputulokseen en ollut tyytyväinen ja mielestäni tyynyliinojen tummentumat eivät lähteneet pois. Yksi tyynyliina näytti aika valkoiselta ja jäinkin miettimään, olikohan se alun perin edes kovin paljon tummentunut. Myöskään värjäymät lakanoista eivät lähteneet vaan kuultavat edelleen sinistä, lieneekö jokin tumma paita ne värjäyttänyt.

Soodalla pesu varmaan noin yleisesti teki ihan hyvää niin liinavaatteille kuin pesukoneillekin, mutta ennen kuin luovutan ja viskon tummentuneet ja värjäytyneet pois ajattelin kokeilla vielä jotain muuta konstia. Paljon suosituksia on saanut Vanish-tuotesarja, olkoonkin sitten sieltä myrkyllisemmästä päästä.

Oletteko te kokeilleet/onnistuneet ruokasoodaa vaatteiden valkaisussa? Onko teillä vinkkejä valkoisen pyykin valkaisuun? Ajattelin huomenna kurkata Prisman valikoimaa kaupassa käydessäni...