Unisieppari/Dream Catcher on alun perin ojibwa-intiaanien perinteisiin kuuluva ja tarina kertoo, että hämähäkki-isoäiti kutoi unisiepparin karkottamaan ihmiskunnan pahat unet. Pahojen unien sanotaan tarttuvan siepparin verkkoon ja valuvan höyheniä pitkin Äiti Maahan.

picture+272.jpg

picture+278.jpg

Toisen tarinan mukaan pahat unet nousevat aamukasteen mukana tähtiin, josta ne eivät koskaan palaa. Mielestäni toi kuulostaa todella kauniilta! :)

picture+252.jpg

picture+254.jpg

Unisieppari on tarkoitus ripustaa sängyn yläpuolelle karkottamaan pahat unet ja houkuttelemaan hyviä unia.

picture+259.jpg

picture+262.jpg

picture+266.jpg

Unisieppari on tehty pajurenkaasta, lankaverkosta ja höyhenistä. Sieppareita on kaiken näköisiä, laidasta laitaan. Jossain netistä löytyy myös ohjeita, joilla siepparin voi tehdä ihan itse. Tämä kuvaamani yksilö on todella kaunis. Se on valkoinen, verkot on hopeiset ja höyhenien lisäksi siitä roikkuu pieniä peilejä. Valitettavasti tää sieppari on siskonlikkani ja voin vain haaveilla. Aion joskus jostain löytää oman siepparin, joka puhuttelee heti. Ja täytyyhän sen sopia sisustukseenkin. :D