Nyt minullakin oma pieni kilpipiilea! Suureen suosioon noussutta kilpipiileaa on näkynyt vähän joka paikassa, ja hiljalleen se on alkanut miellyttää omaakin silmää. Tämä pieni pyöreä- ja paksulehtinen on kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin suloinen. Onneksi näitä pienokaisia oli myynnissä Kevätmessuilla. :)

whiteandfresh_kilpipiilea_6441.jpg

whiteandfresh_kilpipiilea_6442.jpg

whiteandfresh_kilpipiilea_6430.jpg

Alun perin Etelä-Kiinasta kotoisin oleva viherkasvi on tullut eurooppaan norjalaisen lähetyssaarnaajan Agnar Espegrenin mukana 1940-luvulla. Kilpipiilea oli todella suosittu 1970-luvulla, ja on taas noussut esille uudelleen. Eikä ihme. Kauneuden lisäksi kilpipiilea on helppohoitoinen ja sen kerrotaan sopivan hyvin viherkasvialoittelijille.

Kilpipiilea viihtyy valoisassa, mutta ei suorassa auringonpaahteessa. Kastelu on säännöllistä niin, että ainoastaan mulla pinta voi hieman kuivahtaa kastelujen välissä. On myös tärkeää, että vesi pääsee valumaan ruukusta läpi, mutta ei jää seisomaan aluslautaselle. Hyvällä hoidolla kilpipiilea kasvaa reippaasti, joskaan ei yli 30 senttiseksi, ja sen lisääminen onnistunee helposti pistokkaista.

Aurinkoista toukokuun ensimmäistä päivää! :)