Tykkäsin kovasti viime kesän sisustuksesta terassillani. Sain sinne neljä koivupölliä ja pöydäksi kaapelikelan. Ne toivat kukkien ja kasvien kanssa terassille hieman rennompaa tunnelmaa. Terassilla saakin olla hieman runsaampaa ja modernin mummolan tunnelmaa, kun sisätiloissa kaipaan enemmän väljyyttä. Tulevaksi kesäksi olen kuitenkin kaavaillut jonkinlaisia muutoksia terassin sisustukseen, pääasiassa käytännön syistä.

whiteandfresh9209.jpg

Näillä näkymin IKEA Skarpö -lepotuolit ja kaapelikela saavat jäädä. Sen sijaan joudun luopumaan puupölleistä. Haluaisin ehdottomasti pitää ne, mutta siitä huolimatta, että terassini on suurimmaksi osaksi katettu pääsee esimerkiksi lumituiskut ihan terassin ovelle saakka. Näin ollen pöllit eivät ole päässeet kuivumaan kunnolla eivätkä pääsekään missään vaiheessa. Sekä pöllien pohja ja terassin lattia niiden alta pysyy kosteana ja alkaa muodostua hometta, siitä huolimatta, että terassilaudoituksessa on raot. Tästä johtuen joudun nyt kääntämään pöllit vaakatasoon, puhdistamaan leikkauspinnat ja tekemään luopumispäätöksen. Toivottavasti pöllit saavat kodin jostain, missä ne voisivat olla ympäri vuoden suojassa suoralta kosteudelta ja pääsisivät kunnolla kuivahtamaan. On ne vaan niin ihanat ja kivat!

whiteandfresh9218.jpg

Puupöllien tilalle tuohon ikkunan eteen haluaisin kuitenkin jonkinlaisen tason, jolle voisin laittaa muutamia kesäkukkia. Yksi idea oli, että siirtäisin eteiseen hankkimani penkin terassille. Sitten tosin eteiseni olisi penkitön ja varsin alastoman näköinen. Onneksi tässä ehtii vielä hetken miettimään. 

Tuoleille kaipaisin edelleen viherkasvin vihreitä koristetyynyjä, mutta jos oikean vihreitä ei tänäKÄÄN kesänä löydy, niin noilla valko-vihreillä mennään vielä tuleva kesä. Istuintyynyiksi hankin viime syksynä mustat Annon istuintyynyt odottamaan talven yli. 

whiteandfresh9211.jpg

whiteandfresh0678.jpg

Vielä kuitenkin ennen terassin sisustushommia on odoteltava keväisempiä ilmoja ja suoritettava siistimishommia. Olen yleensä keväisin haravoinut pensaan juurilta pudonneet ja kuolleet lehdet sekä roskat, mutta sen olen nyt kahden ja erityisesti juuri tämän talven aikana oppinut, että lehdet on pakko haravoida myös syksyllä vaikka mielelläni jättäisin ne pensaan juuria suojaamaan. Kova tuuli talvisin lennättää lehdet ympäri terassia ja ne yrittävät monesti sisälle asti.

Tänä talvena on myöskin sellainen ikävyys tapahtunut, että kasaantunet lehdet terassin nurkassa ovat olleet myös otollinen alusta kissan (toivottavasti ei oman vaan huudeilla kuljeskelevan kollin) hätäpaikaksi. Viime viikolla tämän tajuttuani kimpaannuin ja siivosin terassilta kaikki irtolehdet vaikka alun perin olin odotellut kevätsiivousta. Tuon mun kissan pitäisi kyllä kaiken järjen mukaan nyt hiffata se, että kun lehtiä ei ole niin ei myöskään pissapaikkaa. Ei siis aiemmin ole tehnyt tarpeitaan terassille. Sitä paitsi tuossa tovi sitten eräänä yönä terassillani liikkui varmaan koko lähitienoon mouruamisellaan herättänyt kollikissa. Tämä kyseinen kolli merkkasi silloin kissani makuupaikan terassilla. Kaiken tämän perusteella voisi kuvitella, että ei ole oman kissan temput kyseessä. Siispä keväisempiä kelejä ja siivousurakkaa odotellessa. ;)

Mukavaa keskiviikkoa kaikille!