Usempana keväänä olen halunnut kotiini krookuksen, mutta jostain syystä havahtunut asiaan aina liian myöhään. Niinpä paransin tapani ja olin tänä keväänä ajoissa liikenteessä. Tämä kaunis lila - vissiinkin kevätsahrami - krookus on kyllä aivan ihastuttava! Ja samalla kun pääsin kokemaan ensimmäisen krookukseni, opin tosiaan myös sen, että krookus tunnetaan myös nimellä sahrami. Tai itse asiassa kai toisinpäin eli sahrami tunnetaan myös krookuksena. 

Betoniruukulla on lyhyen ajan sisällä ehtinyt olemaan jo monta eri roolia niin hedelmäkippona kuin nyt suojaamassa krookuksen muoviruukkua. Tämä "betoni"ruukkuhan ei siedä vettä, joten sopi hyvin krookukselle, kun sipulikasveja ei ole tarpeen kastella. Ja on kyllä kaunista, silmät hakeutuvat alati tuohon ruukkuun ja krookukseen...

whiteandfresh_krookus_6093.jpg

whiteandfresh_krookus_6088.jpg

whiteandfresh_krookus_6094.jpg

Kukinnan lopuksi ajattelin, että voisin ehkä upottaa mukulat tuohon terassin pensasaidan laidalle ja katsoa, tulisiko niistä ensi keväänä jotain. Jos ei, niin siinä ei mitään häviä, mutta jos onnistuu niin olisi ihanaa havaita keväällä krookuksia omalla terassilla. :) Onko teistä kukaan kokeillut kaupasta ostetun ja kukkineen krookuksen mukuloita upottaa multaan?

Ihanaa viikonloppua!