Olisi ihanaa, jos olisi varaa hankkia kaunis kukkakimppu aina lakastuneen tilalle, jolloin tv-tasolla olisi aina jotain ihasteltavaa. Pitkässä juoksussa kukkakimppujen päivittäminen aina tuoreempaan tekee kyllä ison loven kukkaroon. Olisi myös kiva, että näin kevättä kohti mennessä kotona olisi jotain kevyttä asetelmaa pelkkien kynttilöiden ja joulukauden kukkien jälkeen, joten kihertelin tyytyväisyydestä, kun uskaltauduin nappaamaan yhden oksan peikonlehdestäni ja laittamaan sen maljakkoon. Tarkoituksena olisi saada oksa juurtumaan, jolloin saisin kotiin toisenkin peikonlehden. Tuossa juurtuessaan se toimii pitkän aikaa kukkakimpun korvikkeena ja on vielä kaiken lisäksi ihanan kevyen ja raikkaan näköinen. 

whiteandfresh5013.jpg

Tuossa asetelmassa on oikeastaan kaikki elementit, joista tykkään. Betonin rouheus, viherkasvin vihreä väri ja raikkaus sekä yksinkertaisuus. Sitten vaan tuoksukynttilä palamaan illan tullen, niin ihanan tuoksuinen koti ja ilo silmälle on taattu. Ja hei, oletteko te muuten kokeilleet peikonlehden juurruttamista vedessä? Jos, niin onko onnistunut? :)

Ihanaa viikonloppua!