Postaus sisältää mainoslinkkejä

Lukuvuoteni on lähtenyt liikkeelle yhtä aktiivisesti kuin miten se alkoi loppuvuodesta. Toivottavasti se jatkuukin eikä aiempien vuosien lukemattomuus palaisi takaisin. Lukeminen on vaan niin kivaa! Tammikuussa luin kuusi kirjaa ja yhden kuuntelin testatessani ilmaiseksi BookBeat-palvelua. BookBeatia voi kokeilla ilmaiseksi kahden viikon ajan.

whiteandfresh_marian_keyes_sushia_vastaa

Marian Keyesin Sushia vasta-alkajille oli ensimmäinen lukemani Keyesin kirja. Perusviihdyttävää chicklitiä ja aion varmasti lukea kirjailijan muitakin teoksia.

whiteandfresh_vicki_myron_bret_witter_ki

Vicki Myronin & Bret Witterin Kirjastokissa (linkki englanninkieliseen kirjaan) oli hellyttävä ja mielenkiintoinen kuvaus kissasta, ja kissojen vaikutuksesta ihmisiin. Pennusta aina kuolemaansa saakka ihastuttanut kirjastossa asustava kissa sulatti sydämiä, mukaanlukien omani. 

whiteandfresh_leena_lehtolainen_kuparisy

Leena Lehtolaisen Kuparisydän on osa Maria Kallio -dekkarisarjaa. Tykkään lukea dekkareita ja mukavasti kasvaneesta kirjavarastostani löytyykin jo kolme seuraavaa osaa sarjasta.

whiteandfresh_jojo_moyes_ole_niin_kiltti

Jojo Moyesin kirjoja on paljon hypetetty. Kiinnostuin, ja päätin lukea kirjailijan kirjat ensimmäisestä lähtien. Niinpä hankin ensimmäiseksi tämän Ole niin kiltti, älä rakasta häntä -kirjan. Ja oli muuten hyvä! Tosi mielenkiintoisesti kirjailija vei tarinaa läpi kirjan, jossa tapahtumat sijoittuvat 60-luvulle sekä 2000-luvun alkuun. Ehdottomasti lisää Moyesia minulle jatkossakin!

whiteandfresh_sophie_kinsella_himoshoppa

Hah! Turhauttavan, ärsyttävän ja samalla ihanan himoshoppaaja-Beckyn kommellukset vetävät puoleensa. Välillä tekisi mieli virtuaali-läimiä Beckyä, mutta silti tämän Himoshoppaaja-sarjan kirjoja osa kerrallaan himoaa. Todellista chicklitiä, jonka parissa rentoutuu aivotkin. :D Nyt oli vuorossa Himoshoppaajan sisko.

whiteandfresh_geir_tangen_maestro_5072.j

Tammikuun lopussa sain vielä luetuksi Suomalaiselta Kirjakaupalta ennakkokappaleena saamani Geir Tangenin Maestron, joka ilmestyy tämän kuun lopussa. Tässä vaiheessa olen siis kirjasta vielä hyshys, mutta palaan asiaan parin viikon päästä. ;)

Lisäksi, kuten alussa mainitsin, luin tai oikeastaan kuuntelin Jenni Sarraksen Tavarataidot-kirjan (linkki fyysiseen kirjaan). Olen kiinnostunut kaikesta karsimiseen, järjestämiseen yms. liittyvästä, joten kuuntelin kirjan. Halusin myös testata, minkälaista on lukea kirjoja kuunnellen. En itse saanut oikeastaan mitään irti Tavarataidoista, sillä kirja ei juuri paria poikkeusta lukuunottamatta tarjoa organisointivinkkejä. Kirja tarjoaa sen sijaan tietoa itse tavaroista ja niiden kertymisestä, suhtautumisesta tavaraan ym., joten suosittelisin tätä kirjaa sellaiselle ihmiselle, joka ehkä vielä pohdiskelee tavaroiden merkitystä ja omaa suhtautumistaan tavaramäärään. Pidemmälle karsimisprojektissa päässeille ja tavaroista luopumiseen jo tottuneille tämä ei ehkä tarjoa mitään uutta - ellei sitten halua kirjan verran syventää ajatuksiaan ja tietojaan tavaroista ja niiden kertymisestä.

Ja mitä tulee kirjojen lukemiseen kuuntelemalla, niin edelleen varmasti suurimman osan kirjoistani haluan fyysisenä käsiini. Jotkin kirjat on ihan kivakin kuunnella, ja onpahan jotain viihdykettä lenkeillä ja tuolla liikenteessä pörrätessä. Alkuun oli kyllä tosi vaikea keskittyä kuuntelemiseen. Ajatukset harhailivat ja käsi saattoi hamuta välillä puhelinta. Olen huomannut, että kun kirja on fyysisesti käsissä, keskittyminen lukemiseen onnistuu paremmin. Niinpä päädyin siihen, että vaikka mielelläni joitain kirjoja kuuntelisinkin silloin tällöin, ei ehkä maksaminen palvelusta kuitenkaan oman kukkaroni tilanteen huomioon ottaen kannata. Onneksi ehdin kuitenkin yhteensä kolme kirjaa kuunnella ilmaiskokeilujakson aikana. Kahdesta muusta äänikirjasta lisää ensi kuussa. :)

Löytyikö lukemistani kirjoista mitään kiinnostavaa tai jotain, mitä olet jo lukenut? Entä oletko kuunnellut kirjoja - mitä tykkäsit?

 

Geir Tangenin Maestro saatu ennakkokappaleena