Nyt osui silmiin kyllä näppärä kodin turvallisuutta parantava tuote! Jalo Helsingin Phoenix ensisammuttimen on suunnitellut Oiva Toikka, ja se on virallinen Suomi 100 -tuote. Toisin kuin perinteisiä sammuttimia, on Phoenixiä helppo pitää esillä, sillä se on pienikokoinen ja varsin katseenkestävä. Tuotteen takana oleva tarina on myös ihana ja sopii tähän tuotteeseen kuin nenä päähän. Kreikkalaisen mytologian mukaan Feeniks tulee apuun, kun ihminen sitä kipeimmin tarvitsee ja feenikslinnun kyyneleet herättävät eloon kuolleenkin. Tässä ensisammuttimessa kyyneleiden virkaa toimittaa siis sammutinliuos. :)

JaloPhoenix.jpg

X1T-02-00c.jpg

X1T-02-00a.jpg

Kuvat: Mastermark Brands Oy

Sammuttimia on saatavilla sekä mustana että valkoisena. Sammutin painaa 700 g ja sisältää sammutinliuosta 300 ml. Sammutin toimii kuin spraypullo. Linnun pää ja spray-suutinta suojaava sinetti irroitetaan, jonka jälkeen suihkutetaan palavaan kohteeseen. Sammutinaine on itsessään myrkytön ja biohajoava. Phoenix on suunniteltu nimenomaan rasvapaloja sammuttamaan, joten se on erittäin näppärä keittiössä. Se soveltuu myös joihinkin muihin paloihin, kuten puun tai kodin sähkölaitteiden alkaviin paloihin. Tarkemmat tiedot löytyvät täältäSammutusteknologia on patentoitu ja tällä hetkellä Phoenix on ainoa sammutin, joka on tällä teknologialla valmistettu sisustustuotteeksi. Jalo Helsingillä on kaikki tuotteen IPR:t ja siten yksinoikeus Suomen ja Skandinavian markkinoilla.

Tämä sammutin on lisäksi huoltovapaa eli sitä ei tarvitse tarkastuttaa viranomaisilla vuosittain. Tuotteen huoltovapaa käyttöikä on viisi vuotta ja takuu kaksi vuotta. On kuitenkin huomioitava, että tämä sammutin ei ole täyttökelpoinen vaan käytön jälkeen on ostettava uusi sammutin. 

Tuotetta voi ostaa tällä hetkellä Mastermark Brands Oy:n verkkokaupasta.

Osuiko ja upposiko sinuunkin? :)