Ihanaa, kun on vähän niin kuin oma piha nyt, kun on terassi maatasolla pensasaitoineen. Ainakin näin visusti parvekkeellisissa asunnoissa kaupungissa asuneen näkökulmasta. :) Tykkään, että ulkotiloissa saa olla runsaampaa ja rustiikkisempaa sisustusta kuin sisätiloissa. Toki tietyllä tavalla samaa omaa tyyliä sekä sisällä että ulkona, mutta terassi saa olla iloisempi sekametelisoppa. Tänään tyhjensin terassin kalusteista sun muista ja imuroin lattialta hiekkapölyt pois. Tuntui paremmalta ajatukselta imurointi, kuin että olisin harjalla pöllyttänyt niitä menemään. Putsasin samalla kalusteita ja ikkunalautoja, ja järjestelin paikat uusiksi. On meinaan tullut muutama uusi juttu terassille ja piti vähän järjestellä uusiksi.

whiteandfresh9209.jpg

whiteandfresh.jpg

whiteandfresh9218.jpg

whiteandfresh2.jpg

Tuttava toi työpaikaltaan pitkään kaipaamani kaapelikelan, joka - ei niin yllätyksellisesti - päätyi pöydäksi Ikean Lack-pöydän tilalle. Ei ihan match valkoisten Skarpö-tuolien kanssa, mutta onpahan ainakin kontrastia. :)

whiteandfresh1.jpg

whiteandfresh9211.jpg

Toiselta kaverilta ostin neljä puupölliä, niitäkin olen himoinnut jo tovin! Saavat olla tuossa terassilla katoksen alla koko kesän, josko vaikka kuivuisivat sen verran, että yhden saattaisi siirtää ihan sisätiloihin talvella. Jossain vaiheessa mahdollisesti kuorin vielä pöllit. Nyt ne saavat tuollaisenaan ilostuttaa terassilla ja toimia alustoina kukille, lyhdyille yms. 

Ostin alkuviikosta ensimmäisen hortensian ja jo jokin aika sitten päätin kokeilla, miten hellässä hoivassani pärjäisi tuollainen minisitruspuu. Puu on ollut sisällä, mutta nyt se oli pakko siirtää ulos, jotta se saisi aurinkoa päivittäin. Sisällä ei oikeastaan sopivaa aurinkoista paikkaa ole. Multakin saa olla näillä keleillä tasaisen kostea eli saapa nähdä, miten käy. ;) Maitotonkan ja pöydän helmililjat alkavat hiljalleen tulla tiensä päähän ja niiden tilalle on hankittava jotain. Tonkkaan meinasin viime kesän tavoin murattia, mutta pöydälle en vielä ole päättänyt, mitä hankkisin.

Nyt on periaatteessa terassi ihan kokonaan kesäkunnossa, kukkien täydennystä ja ylläpitosiivousta kun ei lasketa. Siivota tosiaan saakin pitkin kesää, sillä hiekkapölyä on joka paikassa viereisen rakennustyömaan takia. Naapuri tänään kertoi joutuvansa lakaisemaan päivittäin. Itse en ihan niin ahkera ole, mutta sisätiloissa pitää pyyhkiä lattiat tai imuroida kahdesti viikossa. Ai niin, pensasaidan haravointi loppuun asti on vielä suoritettava, kun sain vihdoin hankittua sopivan haravan eli Fiskarsin QuikFit pikkuharavan. Sillä yltää mukavasti koko alueen haravoimaan ja pääsee kapeutensa vuoksi hyvin juurien sekaan. Muutamat voikukatkin on vielä kitkettävä, mutta muutoin it's all done. :)

Nautinnollisia kesäisiä ja aurinkoisia päiviä kaikille, nyt nautitaan! <3