Kuomat eivät vain ota jättääkseen minua ja mieltäni rauhaan. Pohdiskelin tuossa hetki sitten talvikenkäasiaa, kun iski kovat pakkaset ja tarvitsi laittaa lämmintä jalkoihin. Kuten sanottu, minulla on Uggit, jotka pitävät jalat todella lämpiminä. Ongelma löytyy kuitenkin kenkien synteettistä materiaalia olevista pohjista, sillä ne ovat tietynlaisella talvikelillä varsin liukkaat. Siinähän sitten yrität pitää samaan aikaan jalat lämpiminä ja luut ehjinä. ;) Uggeilla pysyy pystyssä mainiosti, kun luminen tienpinta ei ole täysin sileäksi aurattu. Olenkin yrittänyt ulkoillessa kävellä tien reunoja pitkin, sillä silloin alla on hieman auraamatonta pintaa.

kuomatpallas.jpg

Pallas

Sovitin siis pari viikkoa sitten Anttilassa kuoman Pallas-saappaita ja voi vitsi, miten hyvät olivatkaan. Lesti oli hyvä, villasukka mahtui mukaan ja saappaan karvavuori pitää varmasti varpaat lämpiminä. Ainoa, mikä hieman arvelutti oli kengän ulkonäkö. Pallas on aavistuksen suipon näköinen, kun taas pyörempi kärki miellyttää minua enemmän. Kävin katsomassa eri saapasmalleja Kuomiokosken sivuilla ja sieltä onneksi löytyi myös pyöreäkärkisempiä malleja, kuten Universal ja Universal Pro.  Lasten kuoma-saappaat ovat myös kivan näköiset, mutta voisi olla järkevämpää hankkia aikuisten saappaat, sillä lasten saappaissa lesti on erityisesti lasten jaloille suunniteltu eikä siten ehkä vastaa aikuisen jalan tarpeita.

 kuomat.jpg

Universal Pro ja Universal

 

Onko teillä kokemusta kuomista?

 

Kuvat: Kuomiokoski Oy