Ihanat, puhtaat parvekelasit ilostuttavat taas silmää, kun sain ne tänään pestyä!

En tykkää sitten yhtään ikkunanpesusta ellei puhdasta lopputulosta lasketa. En ole sietänyt ajatusta siitä, etten saisi aikaiseksi täydellistä jälkeä. En myöskään pidä siitä, että projektissa, jonka pitäisi tehdä puhdasta jälkeä on niin paljon etukäteis- ja jälkisiivoustyötä; tarvikkeiden keräämistä, suojaamista, roiskeiden pyyhkimistä lattioilta ja vielä välineiden puhdistaminen. Näistä syistä ikkunanpesuun ryhtyminen on aina yhtä vaikeaa. Ostin viime kesänä Kärcherin ikkunapesurin testatakseni, jos sillä ikkunoiden peseminen sujuisi kivuttomammin ja vasta nyt sain sen kaivettua paketista.

whiteandfresh0995.jpg

 Asunnossani on kaksi ikkunaa, joissa molemmissa neljä pintaa + tuuletusikkunapinnat (4). Siihen vielä kaksi pintaa parvekkeen ovesta. Parvekelaseja on seitsemän ja lasituksen alla viisi valkoista laminoitua lasiruutua. Parvekkeen toisessa reunassa on myös lattiasta kattoon ulottuva laminoitu värilasi, jonka voi laskea kahdeksi pinnaksi keskellä olevan kaidepalkin takia. Mitähän se tekee pintojen kokonaismääräksi... 8 + 4 + 2 + 14 + 5 + 2 = 35. Ihan näppärä määrä näin pienessä asunnossa. ;)

whiteandfresh1000.jpg

Ikkunapesuri toimii siten, että ensin ikkuna pestään pesuaine-pyyhin -yhdistelmällä ja sitten kuivataan lasipinta kuivaimella. Monet ovat kehuneet pesuria näppäräksi ja hyvää jälkeä tekeväksi. Itseäni houkutteli ajatus raidattomasta lopputuloksesta ja siitä, ettei tarvitse lattioita kuivailla pesun jälkeen.

Eihän se ihan niin mennyt kuitenkaan kuin toivoin. Suihkutettava pesuaine ei edes kahdella pyyhkimiskerralla riittänyt putsaamaan lasia tai sitten kuivaus epäonnistui niin, että lasi näytti likaiselta. Kun olin muutamaan otteeseen pessyt yhden lasin ja saanut siihen kulumaan kohtuuttomasti aikaa, niin päätin pestä ikkunat tavalliseen vanhaan tapaan vesi-pesuaineseoksella ja käyttää kuivaamiseen tuota kuivuria.

whiteandfresh1001.jpg

Edelleenkään en ollut tyytyväinen lopputulokseen ja jotenkin kuivuri tuntui aika kehnosti toimivan. Jotta sai tarpeeksi hyvin vedet imettyä ikkunasta joutui tosi hitaasti liu'uttamaan laitetta ikkunaa vasten ja se alkoi käydä käsien päälle. Siltikään tulos ei miellyttänyt. Niinpä nappasin perinteiset ikkunapesuvälineet esille ja samalla myös jatkovarren, jotta tikkaat sain laitettua pois ja pestyä ikkunat ihan parvekkeen lattialta käsin. Tikkailla venkslaaminen ei muutenkaan ole kovin kivaa, kun asuu ylimmässä kerroksessa. Sen sijaan käytin noihin "parvekekaidelaseihin", sillä lastaa käyttämällä vedet olisivat valuneet alakerran parvekkeelle. Saatan ikkunapesuria vielä kokeilla, kun pesen kodin sisäpuolen ikkunoita. Parvekkeella lattian suojaus ei ollut tarpeen, mutta sisällä tilanne on eri laminaatin vuoksi.

whiteandfresh1007.jpg

Niin vaan sitten lopulta tuli perinteisin keinoin parvekelaseista taas puhtaat ja kirkkaat. Yllä näkyy hyvin ero puhtaan ja likaisen lasin välillä. Ammattilaisen jälkeä en toki saanut aikaiseksi, mutta olen silti tosi tyytyväinen enkä aio antaa pienten virheiden ja epäkohtien häiritä. Nyt saa nipottaminen riittää. Kokonaisuus on se, mikä ratkaisee. :)

Miten teillä hoituu ikkunanpesut? Pesurilla vai perinteisesti?