Ensimmäinen asia, joka itselläni oli mielessä tulevaa matkaa suunnitellessa oli kengät. New Yorkissa kilometrejä kertyy ja tärkeää on, että jalassa on silloin mahdollisimman mukavat ja hyvät jalkineet. Ballerinat eivät missään nimessä käy nähtävyyksiä ja kauppoja läpi juoksennellessa vaan jalkaan on sujautettava lenkkarit. Mielessä on muutenkin ollut citykelpoisten tennareiden eli citylenkkareiden hankkiminen. Haluaisin mustat, mustavalkoiset tai valkoiset citylenkkarit, mutta on todennäköistä, että taloudellinen tilanne ei anna myöten sellaisten ostamiselle. Ne pitäisi myös hankkia aika pian, jotta ne ehtisi sisäänajaa kunnolla ennen reissua. Jotenkin pitäisi siis kenkävalinta tehdä kotona olevien lenkkareiden väliltä.

Kaapissa on ennestään neljät Converset, mutta ne eivät pitkään kävellessä ole kovin hyvät jalalle. Sen lisäksi minulla on ikivanhat, mutta vielä ehjät mustat Adidaksen Superstarit ja kahdet Adidaksen lenkkarit lenkkeilyä varten. Tuoreimmat lenkkarit ostin alkukeväästä lenkkeilyä (kävely) varten. Nämä Adidakset ovat värikkäät ja kevyet. Ovathan ne lenkkeilykenkien näköiset, mutta tällaisia käsittääkseni näkee paljon New Yorkin kaduilla.

whiteandfresh0738.jpg

whiteandfresh0729.jpg

Sitten olisi mainitsemani Superstarit. Vanhat ja tukevat tennarit, mutta aika painavat ja hieman tönkön näköiset siitä huolimatta, että muutoin ovat ehkä katu-uskottavamman näköiset. Voisi ajatella, että kevyemmillä kengillä olisi mukavampi askeltaa.

whiteandfresh0744.jpg

whiteandfresh0743.jpg

Bongasin kaapista myös tosi vanhat Adidaksen lenkkeilykenkäni, joita käytin siis ennen kuin osti nuo uudet. Nämäkin ovat hyvät ja jämäkät jalassa ja pohja on tukeva ja vakaa. Ulkonäkö onkin jo toinen juttu. Nämä huutavat kovalla äänellä "Ollaan lenkkarit!" ja hieman näkyy jo merkkejä iästäkin. Ajattelin kuitenkin lisätä ne tähän pohdintaani.

whiteandfresh0772.jpg

Uskoisin, että pääasiassa asuni tulevat olemaan tummanpuhuvia ja todennäköisesti mustia. Siinä mielessä kengiksi sopisivat kenties hieman värikkäämmätkin kengät, kun muuten ei asu sitten ole värien sekamelskaa. Iltamenoilla ajattelin laittaa suosiolla ballerinat jalkaan.

Yhdet näistä kengistä ovat omassa mielessäni voitolla, mutta mitä mieltä te olette? Mitkä näistä lenkkareista valitsisin, ellen jotenkin onnistu hankkimaan citylenkkareita?