Juuri pääsin Vinkkejä bloggaamiseen -postauksessa neuvomaan, että kaupallisia juttuja sisältävässä blogissa ei kannata kovasti tuoda esiin kaikenlaisia ostoähkyjä, -lakkoiluja yms. Satunnainen (blogissa näkyvä) ostolakko on mielestäni kuitenkin ihan ok. Välillä on mielenkiintoistakin tutkia omaa ostokäyttäytymistään. Itse en kovin usein ostolakkoja harrasta, mutta...

12.jpg

Nyt kuitenkin kävi ilmi, että huhtikuusta on tulossa taloudellisesti tiukka tai ainakin tiukahko. Pohdiskelin, että tähän vaiheeseen voisi sujauttaa pienen ostokäyttäytymistutkimuksen. Ostan vain tarpeeseen ja jätän ostamatta kaiken, mitä en ihan välttämättä tarvitse. Huhtikuun ajan kaupasta ostan vain ruoat, lääkkeet, pakolliset hygieniatuotteet ja taloustarvikkeet. Vaatteita vain, jos jokin oleellinen vaatekappale rikkoutuu tms. Poikkeuksena kuitenkin huhtikuun lopussa oleva risteily, josta olen jo suunnitellut ostavani jotain pientä. Parveketuolien istuinaluset puuttuu, joten ne ehkä, jos edullisesti löydän enkä saa niiden hankintaa siirrettyä toukokuulle. Luonnollisestikin saadut lahjat hyväksytään. 

14.jpg

Muutoin noin yleisesti ottaen olen aika tyytyväinen omaan ostokäyttäytymiseeni. Nyt huhtikuun aikana näkee vielä tarkemmin, mitä kaikkea sitä saattaisi ehkä ostaa ellei olisi erityisrajoituksia. Odotan mielenkiinnolla, tuleeko enemmän mielitekoja shoppailun suhteen vai mahdollisesti päinvastoin.