Olen pidemmän aikaa haaveillut uudesta sängystä. Oma sänkyni on jenkkisänky, josta pari vuotta sitten poistin joustinpatjan. Olen siis käytännössä nukkunut runkopatjalla, jossa on puiset jalat. Sänky on ollut täten keveämmän näköinen ja veikkaan runkopatjan olevan myös herkästi kipuilevalle alaselälleni parempi kuin pehmeä joustinpatja. Aikoinaan kissani tykkäsi kynsillään vedellä itseään lattialla ympäri patjan alaosaa ja siten patja onkin aika ruman näköinen. Olen sen takia pitänyt sängyssä helmalakanaa ja se on hyvin epäkäytännöllinen ratkaisu. Sopivaa helmalakanaa ei ikinä löytynyt ja nykyinen on liian pitkä helmastaan. Helmalakanaa pitäisi tuon tuosta pestä, mutta olen siihen aivan liian laiska. Niinpä olen vain teippiharjalla poistanut helmasta pahimmat pölyt ja hiukset. Ottaisin helmalakanan pois välittömästi, jos runkopatja ei olisi niin ruman näköinen.

Nyt uuden sängyn hankinta alkaa olla ajankohtainen, tuosta vanhasta rotiskosta on päästävä eroon keinolla millä hyvänsä. Olen usein törmännyt kehuihin futon-patjasta. Samalla olen haaveillut yksinkertaisesta sängynrungosta. Kävinkin Futonnetti.fi -sivulla katsomassa, millaisia runkoja siellä olisi tarjolla, jos päätyisin hankkimaan itselleni futonin. 

futonnetti%20dubstep%20s%C3%A4ngynrunko.

Dubstep olisi kiva, mutta ehdottomasti ilman topattua päätyä.

futonnettimojos%C3%A4ngynrunko.jpg

Mojo on kivan yksinkertainen malli, jossa linjakas pieni pääty.

futonnetti%20tami%20s%C3%A4ngynrunko.jpg

Yllä Tami ja alla Tami Headbed. Tami olisi kiva, kun se on vain pelkkä runko. Lisäksi patja sijoittuu hienoisesti rungon sisään, jolloin patjan liukumiselta välttyisi. Päätyversiossa on mahdollisuus saada printtinä mitä erilaisimpia päätykuvia, mutta itseäni miellyttää pääty ihan sellaisenaan.

futonnetti%20tami%20headbed%20s%C3%A4ngy

futonnetti%20japan%20s%C3%A4ngynrunko%20

Tamin lisäksi myös Japan-rungossa patjan luulisi pysyvän paikoillaan. Japan on saatavilla myös hunajan värisenä (yllä) ja käsittelemättömänä.

futonnetti%20japan%20s%C3%A4ngynrunko%20

futonnetti%20sorento%20s%C3%A4ngynrunko.

Kuvat: futonnetti.fi

Viimeisimpänä on Sorento, jossa on myös ihan kiva pääty, tuollainen lautamallinen. Patjan paikka on tässäkin upotettu hieman. 

Futon-patja vaatii käsittääkseni sälepohjaisen rungon, jotta patja pääsee hyvin hengittämään. Jäin miettimään, käyköhän futonille sitten ihan minkälainen sälepohjarunko tahansa... en tiedä haluanko mustaa sängynrunkoa, sillä se ei ehkä ole niin ajaton kuin valkoinen runko olisi. Saattaisin hyvinkin valita näistä Futonnetin rungoista jonkun, jos värivaihtoehtona olisi valkoinen. Käsittelemättömän puun tai hunajan värinen runko olisi kiva, mutta miten ne sopisivat tammilaminaatin kanssa? Tosin, olenhan minä harkinnut eurolavoistakin tehtyä sängynrunkoa. ;)

Tässä toivottavasti parin kuukauden sisällä ajattelin sängyn hankkia, joten pitäisi aika pian löytää jokin runkoratkaisu. Jos vaan sopivan rungon löydän, niin voisin ehdottomasti kokeilla futonia. Tiedän muutaman ihmisen, jotka suosittelevat futonia ehdottomasti. Miten, onko teillä kokemusta futonista?