Kokeiluni kasvattaa tomaatit ihan itse siemenestä lähtien on toistaiseksi sujunut mainiosti! Itämisaika on jossain 3-7 vuorokauden kieppeillä ja ensimmäisen ihan pienen vihreän pilkahduksen näin viiden päivän kohdalla. Eilen eli tasan viikko kylvöstä esille oli noussut kauniit pienet taimet. 

whiteandfresh0136.jpg

Yksi taimi oli vielä muita pienempi, joten jätin sen vielä muovipussin sisälle kasvamaan.

whiteandfresh0138.jpg

whiteandfresh0139.jpg

Siirsin illalla taimet ikkunalaudalle.

whiteandfresh0141.jpg

Aamulla nappasin heikoimmat taimet pois ja jätin vain yhden per purkki jatkamaan eloaan. Hieman arpapeliähän se oli taimen voimakkuutta tässä kohtaa arvioida, sillä kasvu oli hyvin tasaista. Pikkuruisten taimien juuret ovat niin pienet vielä, lähes olemattomat, että ylimääräisen taimen sai helposti ja kevyesti vain vetämällä pois.

whiteandfresh0145.jpg

Nyt ikkunalaudalle ovat päässeet kaikki kolme taimea ja alkuvaiheen taimikasvatus on käynnistynyt. Seuraava vaihe on taimien siirtäminen maitopurkin puolikkaisiin. Maitopurkki on siitä hyvä, että sen voi leikata irti, kun taimet istutetaan lopulliseen kasvupaikkaansa. Näin juuret eivät vahingoitu.

Nyt kuitenkin odotellaan taimiin toisia lehtiä ensimmäisten sirkkalehtien lisäksi. Sitten ryhdytään maitopurkkiprojektiin. :)