Useammastakin syystä mieleeni on viime aikoina vahvasti palannut kaipuu Nioxin hiustenhoitosarjaan. Kesällä 2013 sain onnekseni tutustua tähän sarjaan ja sen jälkeen ei vertaista ole vielä löytynyt. Viime kesänä lääkäri löysi hiuspohjastani hilsettä, jota lopulta lääkitsin apteekista saatavalla hilseshampoolla. Olisin halunnut hoitaa enemminkin syytä kuin seurausta, mutten siihen hätään keksinyt miten olisin sen tehnyt, joten tartuin oireita helpottavaan puteliin. Hilseeni ei onneksi ole putoilevaa tyyppiä vaan hengailee tuolla päänahassa.

whiteandfresh%20nioxin.jpg

Nyt olen muistellut sitä tunnetta, joka päänahassani oli Nioxin tuotteita käyttäessä. Eritoten pesun ja hoitoaineen jälkeen päänahkaan laitettava hoitoaine Scalp Treatment oli kuin lottovoitto päänahalleni. Koskaan aiemmin ei ole päänahkani ollut niin hyvinvoiva. Eikä sen jälkeen, kun sen käytön lopetin. Muistoihin on juurtunut kuinka päänahkaa ei tarvinnut "rapsutella" vaan se oli puhdas ja raikas. Muulloin siellä tuntuu olevan joitain "juttuja" joita tulee ajatuksissaan esimerkiksi telkkaria katsoessaan rapsutelleeksi. Aivan liian usein käsi eksyy päänahkaa näpläämään.

whiteandfresh%20nioxin%201.jpg

Nyt olisi ehdottomasti tarvetta myös Hair Boosterille, joka vilkastuttaa ihon verenkiertoa voimakkaasti ja siten edesauttaa hiusten kasvamista. En täällä olekaan kertonut (kai?), että ohimoni ovat tässä muutamien kuukausien aikana kokeneet hiuskadon. Ohimohiukset lähtivät sinänsä hauskasti, että päälaelta laskeutuvat hiukset peittävät sen kohdan, josta hiukset on lähteneet. Tämän takia en heti tätä huomannutkaan, koska hiukseni olivat tällöin jo lyhyet eikä ohimot olleet esillä juurikaan. Nyt arastelenkin ponnarin pitämistä tai muita sellaisia kampauksia, joissa paljaat ohimoni paljastuvat. Hieman on vauvahiusta alkanut kasvaa takaisin, mutta näyttää vielä aika onnettomalta.

whiteandfresh%20nioxin%202.jpg

Päälaelta laskeutuvat hiukset peittävät ohimoalueen, jolta hiukset ovat lähteneet

whiteandfresh%20nioxin%203.jpg

Vasen ohimo on pahempi kuin oikea. Ohimolla näkyy selkeä vauvahiusalue.

whiteandfresh%20nioxin%204.jpg

Oikealla ohimolla myös hiustenlähtöä, mutta ei yhtä runsaasti kuin vasemmalla

Myös muutenkin hiuksia edelleen irtoaa paljon. Ensin niitä irtoaa reilusti suihkussa pesun yhteydessä ja reilusti vielä sen jälkeenkin. Ei ole merkitystä, harjaanko hiukseni märkänä vai kuivana. Jos jätän harjaamatta, löytyy hiuksia sitten pitkin paitoja, lattioita ja sänkyä. Siitä ei ole kovinkaan kauan, kun havahduin irronneisiin hiuksiin paidassani ja jouduin ottamaan paidan päältäni, jotta sain ne pois. Ja niitä oli paljon. 

En kyllä yhtään ymmärrä, miksi minulla ylipäätään on vielä hiuksia päässä. Toki päälaelta laskeutuvat hiukset ovat harvat ja päänahka vilkkuu, mutta se ei pääse arjessa häiritsemään niin paljon, kun en omaa silmiä takaraivossani. ;) Olin vähän toivonut, että syksyllä leikkauttamani lyhyt polkkamalli olisi vähentänyt hiusten lähtöä, mutta ei. Tätä hiustenlähtöä on nyt kestänyt ainakin pari vuotta. Muistaakseni alkuvuodesta/keväällä 2013 kävin ensimmäistä kertaa asian takia lääkärillä, joten kaipa se on sitten kestänyt kauemminkin. Viimeksi elokuun loppupuolella kerroin kerroin ja näytin teille, miltä hiustenlähtöni näyttää. 

Ehkä pitäisi ihan vakavissaan harkita Nioxinin ostamista. Hiustenkasvua tukevasta tuotesarjasta ei taatusti ole haittaa tilanteessani. Erilaisia terveydellisiä tutkimuksia kyllä tehdään tässä kaiken aikaa, mutta toistaiseksi mikään ei ole selittänyt pitkään kestänyttä hiustenlähtöä. Yli kaksi vuotta kestänyttä hiustenlähtöä ei varmaan voi kutsua edes normaaliksi hiustenlähtökaudeksi, jollainen puolestaan on ihan normaalia? Ja voiko muka olla mahdollista, että tämä runsas hiustenlähtö on muuttunut minulla normaaliksi lähtömääräksi - kuten lääkäri viime kesänä ehdotti? No way!