Jokin hetki sitten aloin kaivata tietoa liikunnan aikaisesta sykkeestäni ja pohdin, josko hankkisi Garminilta sykevyön. Se sopii yhteen Garmin Vivofit aktiivisuusrannekkeeni kanssa ja antaa kuulema ihan luotettavaa tietoa. Mitään en oikeastaan liikunnan aikaisista ja jälkeisistä syketasoista ymmärrä, mutta mielelläni oppisin. Eniten itseäni kiinnostaa syketieto omaan kuntoon liittyen, miten korkeaksi se nousee ja missä ajassa se laskee suositeltuun tasoon. 

Garmin%20sykeanturi.jpg

Kuva: Garmin

Garminin sykevyö on pehmeä tekstiilinen vyö sykesensorilla. Säätömahdollisuudet ovat kuulema hyvät, se pysyy paikoillaan ja kuten tuossa alussa mainitsin se antaa luotettavaa tietoa. Tämän tiedon siis kaivoin googlettamalla ihmisten käyttökokemuksia ja siellä oli moni verrannut sensorivyön antamaa tietoa muihin käyttämiinsä sykettä mittaaviin laitteisiinsa.

Mutta koska olen siitä sykkeestä kiinnostunut myös liikunnan ulkopuolella tavallisissa arjen tohinoissakin, jäin miettimään, olisiko sittenkin parempi sellainen vekotin, joka mittaisi sykkeen ja antaisi lisäksi samat tiedot kuin oma aktiivisuusrannekkeeni. Pidän siitä, että pystyn seuraamaan askel- ja kilometrimääriä eikä mittarin tarjoama patistuskaan ole ollenkaan huono juttu.

Löysin Polarilta M400 urheilukellon, jossa on mukana myös GPS! Siinä on laite, jossa kaikki toivomani ominaisuudet olisivat samassa paketissa. Lisäksi kokemuksen ja opin kautta voi tarkastella laajemmin erilaisia juttuja, sillä ominaisuuksia on enemmänkin kuin omassa Vivofitissäni. 

m400_black2_550x600_7.jpg

m400_black_550x600_7.jpg

Kuvat: Polar

Eilen kylässä olin ihan innosta soikeana, kun kaverilla oli pulssioksimetri. Se sormessani sitten tohotin portaita ylös-alas (kaksikerroksinen talo ) ja tutkailin, missä lukemissa pulssini menee mitä enemmän hengästyn ja kuinka se sitten laskee, kun lopetan liikkumisen. Hullulla on halvat huvit, vai miten se nyt menikään?! ;)