Minulla on ikävä tapa näperrellä, repiä ja nakerrella kynsinauhoja. Varsinkin viimeisen parin vuoden aikana tämä on ollut stressin takia enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Kynsien pureskelun lopetin 12-vuotiaana ja viimeisen kymmenen vuoden aikana kynteni ovat vihdoin muuttuneet tarpeeksi koviksi etteivät liuskoitu.


lemony%20flutter%20lush.jpg

Kuva: lush.fi

Ensimmäisen kerran, kun kävin Lushin myymälässä, sain kassalla olevasta näytepurkista kokeilla Lemony Flutter kynsinauhavoidetta. Saatan edelleen haistaa nenässäni sen sitruunaisen tuoksun, joka purkista lennähti. Tästä on jo useampi vuosi aikaa, mutta edelleen kynsinauhojen kosteutusta miettiessä ja siitä puhuessa muistan tämän voiteen. Ja nyt, kun kynsinauhojeni järkyttävään kuntoon olen havahtunut, suuntaan heti seuraavalla keskustareissullani Lushin myymälään ja ostan tämän voiteen. Piste.

Tässä alla kynsinauhojen tämän hetkinen kunto.

whiteandfresh8961.jpg

whiteandfresh8960.jpg

Vasemman käden kynsinauhoista peukalo ja nimetön ovat huonoimmassa kunnossa.

whiteandfresh8963.jpg

whiteandfresh8962.jpg

Oikean käden peukalon kynsinauha kaipaa erityishuomiota. 

Rasvaan käsiäni päivittäin, yleensä iltaisin nukkumaan mennessä. Joskus myös päivisin, jos kämmenselät kuivuvat kovasti käsienpesusta. Nyt olen kynsille tarkoitettua voidetta laittanut vielä extrana, joskin tuo voide vaikuttaisi olevan ennemminkin kynsille kuin kynsinauhoille.

Kynsinauhoista on hyvä pitää huolta. Eikä vähiten siksi, että kynsinauhatulehdus voi levitä laajemmallekin ja jopa sydämeen. Pienillä jutuilla voi olla isoja seurauksia ja nyt on aika havahtua täältä usvamaailmasta todellisuuteen ja pistää kädet ja kynnet kuntoon. :)