Nyt on se aika vuodesta, kun voi (ja kannattaa jos tykkää) hamstrata kesäkurpitsaa halvalla ja pistää talveksi säilöön. Talvella kesäkurpitsa on hinnakkaampaa. Ainoastaan kerran viime talvena huomasin Lidlissä halpoja kesäkurpitsoja ellen sitten missannut niitä muita tarjouksia. ;)

Keksin tänään kokeilla viipaloituja kesäkurpitsoja uunissa valmistettuna, kun pähkäilin, mitä kasviksia päivälliseeni laittaisin.

1.jpg

2.jpg

4.jpg

Tähän hommaan ei juuri neropattia vaadita vaan niinkin simppelillä ohjeella mennään kuin "Pese, viipaloi, lado uunipellille, mausta ja sujauta uuniin." :) Uunin laitoin 200 asteeseen ja viipaleet viihtyivät uunissa noin 20 minuuttia. Tässä vaiheessa huomasin yhdessä viipaleessa hieman palanutta, joten otin viipaleet pois uunista. 

7.jpg

Rapeita en näistä saanut - kuten en bataattiranskalaisistakaan - mutta kyllä vaan olivat hyviä! Mausteina käytin vain suolaa ja pippurista yrttiseosta sekä öljyä. Nyt ripottelin öljyä viipaleiden pinnalle, mutta kaloreita laskeville suosittelen öljyn siveltämistä vaikkapa pullasudilla viipaleille. Näin öljyä kuluu vähemmän. Noin muutenhan kesäkurpitsa on painonpudottajalle varsinainen aarre; annoksessani oli kesäkurpitsaa noin 350 grammaa ja kaloreita vajaa 60. :)

5.jpg

Ja niin, sinne pakkaseenkin sain muutaman annoksen kesäkurpitsaa. Lisää tosin täytyy vielä käydä ostamassa, nuohan ei kauaa kestä. :)

 

Mukavaa alkavaa viikkoa!