1.jpg

Käytän ympäri vuoden D-vitamiinilisää ja hyväksi todetuksi vahvuudeksi on muodostunut 100 mikrogrammaa. Enpä ole sen jälkeen kun aloin isoa annosta D-vitamiinia (ja sinkkiä) paljon sairastellut.

4.jpg

D-vitamiinivarastojani täydentäessä ostoskoriini Apteekkituotteet.fi:stä* sujahti muutakin. Usein selailen valikoimaa kiinnostavien uutuuksien ja tarjouksien osalta. 

Nyt silmiini osui Louis Widmerin Wicarba emulsiovoide* sarveistuneelle iholle. Päätin ottaa yhden tuubin kokeiluun, josko tästä olisi apua taistelussani keratosis pilarista vastaan. Eikä ollut edes kallis!

2.jpg

Tämä voide vaikuttaa tujummalta kuin aiemmin kokeilemani voiteet (Calmuril, Eucerin jalkavoide yms.), sillä karbamidin (urea) lisäksi siinä on myös retinolipalmitaattia (vastaa A-vitamiinia 3000 I.U.) ja dekspantenolia. On myös varauduttava ihoärsytykseen, sillä voide sisältää butyylihydroksianisolia (E320) ja butyylihydroksitolueenia (E321) ja nämä kuuluvat lisäaineluokkiin hapettumisenestoaineet ja antioksidantit sekä luokkaan "Epäillään aiheuttavan yliherkkyysoireita". Kuulostaa vähän pelottavalta, mutta ainahan voiteissa ja muualla on omat riskinsä. Hyvä kun kuitenkin nämä kirjataan tarkkaan pakkausselosteisiin. Herkimpien kannattaa siis olla valppaina ja tämä koskee myös minua. Siksi aion käyttää alkuun voidetta vain iltaisin, jotta selviää, olenko minä yliherkkä näille lisäaineille. Kyseisiä lisäaineita on myös muun muassa joissain muissa rasvoissa, öljyissä, purukumeissa ja lisäravinteissa. Itse en kuitenkaan ole huolissani. :)

3.jpg

Yllätyksekseni paketista löytyi myös kaupanpäällistuotteena ToothGuide maitohappobakteerivalmiste* hampaille ja ikenille. 

5.jpg

Ei sitä ole tullut ajatelleeksi suun limakalvoja, kun miettii yleisesti maitohappobakteerien käyttöä. Kun tarkemmin ajattelee, niin aika loogistahan se oikeastaan on. Nämä otan testiin mielenkiinnolla. :)

7.jpg

6.jpg

Käytättekö te D-vitamiinilisää talvella tai jopa ympäri vuoden? Onko kellään kokemusta tästä Louis Widmerin voiteesta ja oletteko koskaan kuulleet hampaille ja ikenille tarkoitetusta maitohappobakteerivalmisteesta ja mitä ajatuksia se teissä herättää? :)

 

* Postaus sisältää mainoslinkkejä