Sain vihdoin aikaiseksi siirrettyä kirsikkatomaatit isompiin astioihin. Ostin halpoja vateja Prismasta, ruukkusoraa salaojan virkaa toimittamaan ja vielä yhden pussin multaa. Kolmeen vatiin riitti neljä litraa soraa (1 pussi) ja puolitoista pussia multaa. Multana käytin Biolanin Kylvö- ja taimimultaa 12 litran säkissä. Lisäksi olin aiemmin lenkillä napannut metsästä pidempiä keppejä tukemaan tomaatin varsia.

1.jpg

Vadin pohjalle muutaman sentin paksuinen kerros soraa.

2.jpg

Hieman multaa soran päälle ja sitten vaan kippasin tomaatit ruukuista ja istutin vatiin. Multaa vati täyteen, tukikeppi paikoilleen ja kiinni tomaatin varteen juuttinarulla. Lopuksi kastelu.

3.jpg

Siellä ne nyt nököttävät parvekkeella. Ovat hurjasti kasvaneet. Voi olla, että tukikeppejä pitää vielä lisätä, en tiedä. Täytyy ehkä lueskella vielä lisää aiheesta. Varkaita olen poistellut näistä, vaikka en tiedä mikä lajike on kyseessä. Sain kuitenkin tämän ohjeen taimien antajalta ja hän on omiensa suhteen toiminut samoin. Kovin paljon varkaita ei ole ilmestynyt ja jos on, niin aika snadina niitä olen napsinut. Nyt vain odotellaan kukintaa, että pääsee pölyttämään.

5.jpg

Tässä vielä muistutukseksi kuva taimista vasta viisi viikkoa sitten. :D

kuva.jpg

Tämä on näin ensikertalaiselle aika jännittävä projekti, saa nähdä mitä tapahtuu, saako satoa vai ei. :)


Onko teillä minkäänlaisia kasvatusprojekteja meneillään ja onko mahdollisesti siellä lukijoiden joukossa muitakin ensikertalaisia?