kuva%205.jpg

Innostuin taannoin kokeilemaan paljon kehuttuja jauhottomia ja viljattomia banaanilettuja. Taikina on niinkin monimutkainen, että sisältää vain banaania ja kananmunia. En muista, montako banaania ja munaa ekalla kerralla käytin, mutta nyt pistin taikinan kasaan yhdellä banaanilla ja kahdella kananmunalla. Netti on pullollaan hieman erilaisia variaatioita. Hienosti kuohkean taikinan sain laittamalla ainekset blenderiin, mutta taikinan saa tehtyä myös sauvasekoittimella. Käsin vispattuna saattaa taikina jäädä hieman kokkareiseksi.

kuva%201.jpg

Sekaan heitin hieman kanelia. Vaniljasokeria olisi voinut myös lisätä, mutta banaani tuo kyllä mielestäni tarpeeksi makeutta taikinaan. Viimeksi paistoin lettuja oliiviöljyllä, nyt päätin käyttää kookosöljyä. 

kuva%202.jpg

Ekalla kerralla tein sen virheen, että yritin paistaa isoja lettuja. Juuei!

Pienellä kauhalla laitoin paistumaan pieniä lettuja. Normaalikokoiselle (isolle?) pannulle mahtui kerrallaan kolme länttiä. Paistosatseja oli neljä eli siis taikinasta tuli 12 minilettua.

kuva%203.jpg

kuva%204.jpg

Lettujen kanssa mustikoita ja näin sai kivaa vaihtelua lounaaseen. Koko satsissa kaloreita oli noin 250 + paistoöljyt ja mustikat päälle. Ei paha. :)