Vaatesäilytykseni kaipaa tarkkaa syyniä ja karsimista reilulla otteella. Myös järjestys on organisoitava uudelleen. Kaappien ovien takana oleva epäjärjestys häiritsee minua vaikka onkin poissa silmistä. Kaapin kun avaa, riittää pelkkä vilkaisu ja näky palaa verkkokalvoille eikä kaapin sulkeminen auta.

IMAG9109.jpg

Tupla-/tankokaapin ylähyllyillä on kausivaatesäilytys ja kengät.

IMAG9110.jpg

Tangon toisella puolella henkarissa säilytettävät paidat, puserot ja mekot sekä toisella puolella kausitakit. Seuraavaksi sinne on jaksettava pakata talvikamppeet, jotka laiskuuksissani vaeltelevat nyt vähän siellä sun täällä keskeneräisenä projektina.

IMAG9111.jpg

IMAG9113.jpg

Tuplakaapin lattiatasolla on iso kassi täynnä kaikenlaista urheilurompetta; käsipainoja yms. Löytyy myös tuuletin, pyykkiteline ym. sälää. Näin käy minulle aina kun kodissa on tällainen tuplakaappi.

Sitten se pienempi paha eli hyllykaapit. Pääosan ajasta nämä kaapit pysyvät minulla siistinä ja joku voikin ihmetellä, mitähän karsittavaa ja uudelleenorganisoimista alla olevissa kuvissa on. No ensinnäkin en jostain syystä tykkää nykyisestä järjestyksestä. Jokin siinä tökkii, mutta koska en saa päähäni muutakaan järjestystä, olen mennyt tällä. Tämä järjestys on ollut kaapeissani jo edellisessä kodissa ja saattoi olla sitäkin edeltävässä. Olen siis aika pitkään ollut tyytymätön järjestykseen ja aika pitkään on jumittanut päässä enkä ole parempaa keksinyt. Tarvitsen ehkä jonkun ammattilaisen järjestämään hyllyt uudelleen?! Tai sitten oon vaan ihan pöljä. :D

IMAG9119.jpg

Tällaisena pätkänä ylähyllyillä ei ole oikein muuta virkaa kuin säilöä tavaroita, joita ei juuri käytä, mutta jotka joutuu jostain syystä kuitenkin säilyttämään. Tämän kaapin ylähylly ei ole ehtinyt vielä tällaisesta tavarasta täyttymään. Kuvassa siis hupparini, joita käytän vain kotona. Periaatteessa haluaisin viskoa kaikki mäkeen syystä tai toisesta, mutta en ole raaskinut, koska kun muuta ei ole, niin jotainhan sitä pitää voida päällensä laittaa, jos viluttaa. Jos olisi mahdollista, hankkisin muutaman ihan bränikän hupparin ja laittaisin nämä ö-mappiin eli kierrätykseen ja roskiin.

IMAG9118.jpg

Huppareiden alapuolella on topit. Nekin pitäisi lajitella pituuden mukaan: pitkät pepun peittävät ja lyhyemmät. Ja pidempiä saisi olla hieman enemmän. Sitten on alusvaatelaatikko, joka pitäisi raivata rankalla kädellä sekin. Kaikki kulahtaneet ja muutoin epäsopivat pois. Jotenkin vaan sitäkin lykkää, kun ahdistaa ajatus jatkuvasta pesutuvassa ramppaamisesta. Olisipa kotona pesukone, niin voisi pestä "milloin vain" eikä kaapissa tarvitsisi olla kuin muutama hassu kappale jokaista vaatelajia. Mutta ehkä tässäkin on nyt kyse enemmänkin asennemuutoksen tekemisen tarpeesta ja pienestä tsemppaamisesta pesutupa-aikojen varaamisessa. ;)

IMAG9120.jpg

Ja sitten se mun todellinen murheenkryyni vaikka ei välttämättä näy sinne teille päin samoin kuin mun silmillä (ja perfektionistin luonteella). Niin sanotut sukkalaatikot, jossa säilön ihan tavalliset sukat, ohuet leggingsit, sukkahousut yms. JA alahylly aka kotivaatehylly. Kotipaidat on ihan sellaisiksi esimerkiksi alennusmyynneistä ostettuja sekä joskus aikanaan arkikäytössä olleita nuhjuuntuneita. Olen hiljalleen yrittänyt yhtenäistää kotivaatteiden värimaailmaa (mustaa, harmaata, keltaista), jotta ylipäätään vaatteiden peseminen olisi mahdollisimman mutkatonta. Kotihousuja olen myös vähän yrittänyt uusia jotta vanhoista ja nuhjuisista alkaisi hiljalleen päästä eroon. Ja taas on luopumisen tuskaa, kun päässä pyörii vaan, että entäs jos ne kaikki on likaisina enkä jaksa mennä pesutupaan ja plaa plaa plaa. 

Alla lähikuva kotivaatehyllystä. Housujen ja paitojen takana on mun villasukkalaatikko. Sieltäkin voisi pistää parit feikkivillasukat pois. Kunpa villasukkia saisi useammin, niin ei tarvitsisi niidenkään kanssa nuukailla.

IMAG9121.jpg

Toinen hyllykaapeistani pitää sisällään pitkähihaiset ja 3/4 hihaiset puuvillapaidat. Niiden alapuolella lyhythihaiset. Kahteen riviin eivät minun viikkaustavalla ainakaan mahdu ja omaan silmään näyttää pöljältä tuommoinen nippu keskellä hyllyä. En mä mitenkään tarkka ole, enhän? :D

IMAG9114.jpg

Seuraavalla hyllyllä on pitkät (tavalliset) housut, kuten farkut. Vieressä hameet. Tuosta lähteekin muutama neulehame talvisäilytykseen.

IMAG9115.jpg

Ja alla vielä hyllykaapeista kokonaiskuvaa.

IMAG9116.jpg

IMAG9122.jpg

Sitten kuva, joka voisi toimia hyvänä ohjekarttana karsimisessa. Tämän kun jaksaisi ottaa käteen ja mennä makuuhuoneen kaapeille ja aloittaa projektin.

Eikä pidä unohtaa näistä kuvista ja tästä postauksesta pois jäänyttä eteisen kaappia ja naulakkosyvennystä. Sekin on aika hurjassa kunnossa. :D

b46ca5a8f84b42b7341879046a863aa2.jpg

Miten usein ja millä toimintatavoilla te karsitte vaatteitanne?