On taas ehtinyt sattua ja tapahtua. Luulin jo, että parempaan suuntaan ollaan menossa, mutta vielä mitä!

kuva%202-2.jpg

Nyt mennään seuraavat pari viikkoa antihistamiineilla ja Aqualan L:llä. Ja kasvoilla käytän Avènea. Muutoin ei iholle (kainaloita yms. lukuunottamatta) läträtä mitään ylimääräistä edes suihkussa.

Ruokavaliomuutoksen myötä toivoin jonkinlaista parannusta ihon kuntoon, mutta kävikin toisin ja käsivarsissani oleva keratosis pilaris päätti levitä käsivarren alaosaankin. Samalla ihoni alkoi kutista. Aiemmin keratosis pilaris ei ole minulla kutissut, ainoastaan esimerkiksi talviaikaan, kun iho pääsee yleisestikin ottaen kuivumaan. 

kuva%201-1.jpg

Käsivarren yläosan kp myöskin paheni, normaalisti se on punainen ja näppyläinen, mutta ei ihan näin pahasti.

kuva%202-1.jpg

Olen käyttänyt ihollani viime aikoina Laveran Basis Sensitiv -vartalovoidetta ja jotenkin yhdistin sen osittain tähän pahenemiseen. Jossain vaiheessa päähäni pälkähti, josko syy johtuisi soijasta. Olen ruokavaliomuutokseni myötä nauttinut aiempaa enemmän soijaa, muun muassa soijalesitiiniä ja soijamaitoa. Piruuttani kurkkasin tuon voiteen INCI-listaa ja kappas: heti toisena listalla on jonkinlainen soijapapuöljy (Glycine Soja (Soybean) Oil)? Valitettavasti soija-allergia ja -yliherkkyys eivät ole kovin tavattomia ja yhä useampi soijalle herkistyy nykyään. Jäipähän loput voiteesta käyttämättä. Muutoin en ole ajatellut ainakaan vielä luopua kokonaan soijamaidosta ja -lesitiinistä ellei sitten ihan selkeästi tule oireita sitä käytettäessä. Tilanne on nyt aavistuksen rauhallisempi. Pahimmat kutinat on poissa, ehkä kiitos siitä kuuluu antihistamiinille, jota lääkäri lähes vaati mua käyttämään. Reilun kahden viikon päästä on aika iho- ja allergiasairaalaan allergitesteihin.

Samaan aikaan naamani on myös aloittanut aikamoisen pahenemisvaiheen. Tällaista se ei ole vielä ollut kertaakaan aiemmin tämän vuoden aikana. Posket ja ohimot ovat hieman rauhallisemmat (antihistamiinin aloittamisen myötä), mutta suunympärysalue on katastrofaalinen. Ja meikkiäkään en ole käyttänyt enää pitkiin aikoihin.

kuva%205-2.jpg

Ei paljon naurata.

Allergiatestien jälkeen täytyy keskittyä sitten kasvoihin ja tähän finniongelmaan. Kasvoilleni on tullut myös muutama sellainen valkoinen näppylä, mitä lie ovat. On se kamalan kiva, kun kuulee ihmisten lopettaneen tupakoinnin ja parantaneen ruokavaliotaan ja heille on tullut niin hyvä ja energinen olo ja ihonkin kunto on parantunut. Täällä mennään meinaan ihan toiseen suuntaan! Ihon kunto huononee radikaalisti, väsyttää, hiuksia lähtee edelleen, on unihäiriöitä (nukahtamisvaikeuksia ja yöllisiä heräilyjä), entistä enemmän valonarkuutta ja "kuivuutta" silmissä. Viime viikolla oli myös kummallisia hikipuuskia vaikka istuin vain sohvalla. Samaan aikaan saattoi olla myös vilunväreitä. Ja pliis, olkaa kilttejä älkääkä sanoko, että tää on vaan kehon puhdistautumista kuona-aineista. ;) Eihän tää nyt oikeasti voi olla tällaista enää tässä vaiheessa.

Kaikesta huolimatta suosittelen tupakoinnin lopettamista ja terveellistä ruokavaliota kaikille. :D Mulla vaan on nyt vähän heikompi tsägä ja tällä mennään. Koitan kuitenkin selvitellä parhaani mukaan näitä ongelmia yksi kerrallaan. Enkä tosiaan ole palaamassa tupakoitsijaksi (74 päivää savuttomana!) tai syömään kalapuikkoja ja ranskalaisia. :D


Mukavaa perjantai-iltaa kaikille! <3