Tällä viikolla uskaltauduin ensimmäistä kertaa tekemään ja maistamaan vihersmoothieta. Lähdin helpoilla aineksilla liikkeelle ja valitsin vihreäksi friséesalaattia ja kurkkua. 

1.jpg

Vihreiden kavereiksi banaania ja mustikoita. Kaikki blenderiin ja mukaan vielä noin desi vettä tai halutessaan vaikka kivennäisvettä.

3.jpg

Tätä voin suositella muillekin, jotka vähän jännittävät vihersmoothieita. Ei maistunut salaatille eikä kurkulle. :D

7.jpg

Koristeeksi heitin vielä mintunlehtiä. Seuraavana päivänä tein samanlaisen smoothien, mutta heitin blenderiin vielä tuoretta minttua enkä tyytynyt vain koristelemaan. :)

Ohje

1 banaani

100 g mustikoita

puolikas nippu friséetä (100 g:n pakkaus)

1/3 tai 1/2 kurkkua (riippuen kurkun koosta)

n. 1 dl vettä

tuoretta minttua (jos tykkää)

 

Äsken tein toooosi hyvän smoothien välipalaksi ja senkin ohjeen voin laittaa tänne, jos mielenkiintoa riittää? Ja ihan tosi tosi mielelläni ottaisin teiltäkin vastaan kivoja smoothiereseptejä, niitä kun on yhtä paljon kuin smoothien juojiakin ja enemmänkin. :) Mitään kummosempia superfoodeja mulla ei ole näihin käytettävissä, mutta voihan ne jättää poiskin. Itselleni on tosi vaikea ryhtyä lounaan valmistamiseen, jokin siinä tökkii, joten olen suosiolla päättänyt syödä lounaaksi vain kevyen smoothien ja ehkä välillä jotain pientä siihen kaveriksi. Turhahan sitä lautasta on täytellä väkisin kananmunilla ja porkkanoilla, jos tökkii. Ruokailun kun pitäisi kuitenkin olla enemmän nautinto kuin tuskainen suoritus. :)