Kuten otsikko kertoo, niin tässä tulee kuvia ruoista, mitä olen tässä nyt about kuukauden ajan pistänyt suuhuni.

IMG_20140330_112555.jpg

Aamupalaksi syön kaurapuuroa, jonka sekaan laitan pellavansiemenrouhetta, raejuustoa ja mehukeittoa. Aamupala on yleensä aina sama. Kerran kokeilin tuorepuuroa, mutta sen kummemmin en ole ainakaan vielä tehnyt aamuihin muutosta. 

lounaskollaasi.jpg

Lounaalla syön kasviksia, siemeniä ja kananmunia. Jossain vaiheessa söin munista vain valkuaiset, kun vatsaani kivisti aina kananmunien syömisen jälkeen, mutta nyt olen parina päivänä taas syönyt munat kaikkinensa. Ei siis vielä ole tämä minun kananmunamysteerini ratkennut. :) Lihaa - lähinnä broileria ja lohta - söisin lounaalla mieluusti, mutta tässä taloudellisesti tiukassa elämäntilanteessa olen ollut pihi ja syönyt lihatuotteita vain päivällisellä. Yllä olevan kollaasin oikeassa alakuvassa on soijarouhetta, jota ajattelin jonkin verran kokeilla proteiinin tuojana.

IMG_20140331_164838.jpg

Välipalakin on aina suunnilleen sama: rahkaa ja marjoja. Joskus jos sattuu olemaan, saatan heittää sekaan hieman pähkinöitä.

p%C3%A4iv%C3%A4lliskollaasi.jpg

Päivällisellä sitten nautin päivittäisen liha-annokseni. Yleensä syön broileria, mutta välillä myös jauhelihaa. Harvemmin lohta, kun se on niin kallista. Lisäkkeenä syön riisiä tai quinoaa. Joskus vain salaattia. Raejuustoa heitän vähän myös, kenties siemeniä ja oliiviöljyä (myös lounaalla).

IMG_20140404_174345.jpg

Syön päivällisen sen verran myöhään, että ihan aina ei nälkä enää yllätä ennen nukkumaanmenoa. Jos kuitenkin iltapalan syön, se on rahkaa ja mehukeittoa tai vaikkapa smoothie/tuorepuuron tyyppinen viritelmä kaurahiutaleista, rahkasta, manteli-/soijamaidosta, mehukeitosta, pellavansiemenrouheesta ja mistä milloinkin. :)

Uudessa ruokavaliossa on todellakin opettelemista ja totuttelemista. Se tuntuu elimistössä hyvältä, mutta hakee selvästi vielä rajojaan ja muotoaan. Sanonta, että jostain säännöllisesti toteutettavasta toiminnasta tulee tapa 21 päivässä (luin tuon juuri jostain) niin ei todellakaan. :D Tuntuu, että mun päiviin ei mahdu mitään muuta kuin ruoka-aineiden miettiminen, ruoan valmistaminen ja syöminen! :D

Ruoka-aiheista seuraavaksi sitten mun päivä(ie)n ruokailujen sisältö tarkempaan syyniin, eli määriä, ruoka-aineita, kaloreita yms.

Huh, on tämäkin!