Olen pari kertaa yrittänyt saada kaupan yrttejä säilymään hengissä pidempään, mutta en ole onnistunut. Aikanaan yritin yrttien hengissä pitämistä Sagaformin Duo yrttiruukussa, mutta se ei toiminut mulla. Sitten yritin ihan vaan laittaa ruukun johonkin astiaan ja vesiperä siinäkin. Sen jälkeen päätin, että seuraavalla kerralla kokeilen Eva Solon yrttiruukkua, jossa on oman logiikkani mukaan parempi kastelusysteemi. Kastelu on vissiin se suurin ongelmani yrittien pitämisessä hengissä, en koskaan tiedä, miten paljon tai vähän niitä on kasteltava.

Nyt kun yritän ensimmäistä kertaa saada jotain itse kasvatettua eli noita kirsikkatomaatteja, niin sitä kummasti alkaa hieman haaveilla muustakin. Olisi kiva saada jotain itse kasvatettua (tai edes hengissä pidettyä ;)) jo kesän aikana. Olen miettinyt, josko sitä uskaltaisi jotain ihan perus salaattia kokeilla. 

indoorherbie.jpg

Kuva: Pavunvarsi

Törmäsinkin netissä erään artikkelin kautta puutarhakauppa Pavunvarren nettikauppaan, jossa oli Indoor Gardenin Herb:ie 23 pöytäpuutarha. Tämä olisi ideaalinen keittiön tasolle ja siinä on ihan omanlainen vesiviljelyteknologia sekä kasvivalo. Yllä olevassa kuvassa on vihreä pöytäpuutarha, mutta väreinä on myös musta, valkoinen ja punainen. Aika mielenkiintoista, tässähän alkaa jo sormet syyhytä kun viljelyhommia miettii. Olisi talviaikaankin elinvoimaisia yrttejä ja kasveja mahdollisuus kasvattaa tai kuten sanoin, ainakin pitää hengissä. :)

Onko kellään kokemusta tällaisista koti-hyötykasviviljely"laitoksista"?