Keittiötäni on koristanut jo pari kuukautta ripaus rustiikkia. Nappasin jouluna lapsuudenkodistani äitini isän peruja olevan puisen suolasalkkarin.

IMG_0421.jpg

Puu on ihan oikeaa puuta, jos niin voi sanoa. Ei mitään vaneria tai muuta vastaavaa. Salkkari on todella ajan myötä kulunut ja hieman huterakin. 

IMG_0427.jpg

IMG_0426.jpg

Pohja lävähtää auki herkästi eikä siksi salkkarissa voi säilyttää mitään painavampaa tai ainakaan silloin ei kannata nostaa sitä ilmaan. ;) Rakojakin on, joten alkuperäiseen käyttötarkoitukseen tämä ei tällaisenaan enää sovi. En myöskään tiedä, haluaisinko tälle elämän kaunistaneelle astialle mitään isompaa kunnostusta tehdäkään. Ehkä vain nautin siitä juuri tällaisena.

IMG_0425.jpg

IMG_0422.jpg

Äitini mainitsi ohimennen liottamisen, mutta siitä en tiedä mitään. Turvottaisiko se puuta ja sitä kautta liotus olisi jotenkin hyödyksi? En tiedä, pitää ottaa selvää. Ja toki, jos joku asiasta jotain tietää tai tällaisista puisista salkkareista, niin mielelläni kuulisin mielipiteitä.

IMG_0420.jpg

Juuri nyt salkkarissa ei siis ole sisällä mitään. Voisihan siellä säilyttää vaikka valkosipuleita, jos niitä joskus enemmän alan käyttää ruoanvalmistuksessa.

Mitä te laittaisitte tällaiseen vanhaan suolasalkkariin? Vai antaisitteko olla vaan tyhjänä ja koristeena ihan sellaisenaan? :)