Olen ollut onnekas saadessani useampaan kertaan lainata Canonilta järjestelmäkameraa. Kuten tiedättekin, omaa minulla ei ole eikä vielä rahaa/varaa hankkiakaan. Suunnitelmat kyllä jylläävät täysillä ja erilaisia ajatuksia ja ratkaisuja pohdin aktiivisesti.

IMG_9719.jpg

Nyt minulla oli lainassa Canonin EOS 600D ja olen ollut tyytyväinen sen tarjoamaan tekniikkaan. Onnekas olen myös siksi, että tällä kertaa laina-aika normaalia pidempi. Tuntui niin hyvältä ja stressittömältä, kun tuli kuvaustarve ja saatoin vain napata kameran käsiini ja räpsiä menemään. Kännykällä kuvaaminen vaatii aivan eri tavalla keskittymistä ja ennen kaikkea valoa.

IMG_9722.jpg

Tänä sateisena maananaina jouduin kuitenkin kokemaan luopumisen tuskaa, kun laina-aika päättyi ja kamera lähti seuraavalle lainaajalle. Jonkin verran olen kuvannut juttuja varastoon, mutta pian on tartuttava kännykkään.

IMG_9716.jpg

En ole vielä päättänyt, minkä mallin haluan omakseni sitten, kun hankinta on edessä. Olen pohtinut vakavasti EOS 650D:n ostamista, se malli vaan pyörii mielessä aina vaan. Pienempi versio on myös houkutteleva ja silloin kyseeseen voisi tulla EOS 100D. Myös EOS M oli kiva kosketusnäyttöineen, joskin pelkällä näytöllä toimien aiheutti hankaluuksia aurinkoisella kelillä. Ei tuo lainassa ollut 600D:kään ole hullumpi vaihtoehto. Sitä vanhempaan tosin en ole varmasti kallistumassa, siis tästä sarjasta.

IMG_9717.jpg

Lähinnä mietin, miten 700D eroaa esimerkiksi 650D:stä? Tai millä tavalla tästä sarjasta eroaa 60D ja 70D? Onko ne parempia kuin nämä "sataset"? Osaisiko joku kertoa sarjojen eroja? Siis niin kuin tekniikasta ymmärtämättömälle naiselle kerrotaan. :D

Ammattilaiskameraa en tarvitse, mutta mielellään aika ajattoman mallin kuitenkin. Olisi upeaa saada hyvä kamera 500-700 eurolla (eli esim. juurikin EOS 600D/650D), mutta ehdottomaksi kipurajaksi varmaan muodostuu noin 1000 euroa.

IMG_9721.jpg

Nyt saa siis ladata neuvoja ja vinkkejä! Ja huom! muistakaa vääntää rautalangasta, jotta varmasti ymmärrän. ;)

Kivaa iltaa kaikille ja vielä kerran kiitos Canonille! <3

 

Postauksen kuvat otettu Canon EOS 600D -järjestelmäkameralla