Esmeraldan kolmen kuvan vinkki blogikuviin on mielestäni niin hyvä, että halusin jakaa sen myös omassa blogissani.

Moni bloggaaja miettii postausta tehdessään, mitä kuvia ja kuinka paljon postaukseen pitäisi laittaa. Mistä kuvakulmasta - kaikista vaiko vain osasta - kuvia laittaisi? Kuinka monta kuvaa tarvitaan, että postauksen aihe tulee kuviin tarpeeksi hyvin?

Tähän siis hyvä vinkki Esmaraldalta: kolme kuvaa - kultainen keskitie.

IMG_9978.jpg

Ensimmäisenä kohde - kuvataan postauksen kohde, joka halutaan näyttää postauksessa.

IMG_9979.jpg

Kohteen yksityiskohta - Jos kohteessa on yksityiskohta, jota halutaan näyttää enemmän. Jos kohteessa on useampi detalji, niin yksityiskohdista voi toki olla useampi kuva. Yllä olevassa kuvassa kohdensin käpyihin, mutta olisin voinut kohdentaa myös esimerkiksi Kastehelmien kauniiseen nypyläiseen pintaan.

IMG_9981.jpg

Lopuksi kokonaiskuva kohteesta - Kuvataan postauksen kohde omassa ympäristössään, jotta kokonaiskuva selviää. 

Tämä ei ole mikään sääntö, vain vinkki helpottamaan bloggaajia, jotka pohtivat kuvien määrää postauksissaan. Kukaan ei katso sinua kieroon, jos haluat laittaa kuvia enemmän tai vaikka vain yhden. Tilanne, aihe ja bloggaajan mieltymykset ratkaisevat.

Esmeraldan asiantuntevamman ja kattavamman vinkkipostauksen voi lukea täältä!

 

Mikä on sinun suhtautuminen blogikuvien määrään? Ärsyttääkö postaukset, joissa aihe on kuvattu monesta eri kuvakulmasta ja kuvia on vaikkapa kymmenen tai enemmän? Entä jääkö postaus tyngäksi, jos kuvia on vain yksi?