Pistetäänpä nyt heti Agadirin kuvien perään nämä Marrakech-reissun kuvat, niin pysytään paremmin tunnelmassa ja te, keitä ei kiinnosta, pääsette pälkähästä tämän ja seuraavan postauksen jälkeen. Toki, olishan mulla vielä muutama hassu kuva kevään 2008 Pariisin matkasta. ;) No ei vaineskaan, ehkä "syssymmällä" sitten.

Aluksi maisemia bussimatkalta Agadirista Marrakechiin. Maisemat olivat läkähdyttävän upeita, vaikka aika rosoisia ulkonäöltään ja aika karuja. Kuvalaatu taas vähän mitä on, bussin ikkunasta liikkeellä ollessa ei ihmeitä saanut aikaan.

HPIM0145.jpg

HPIM0149.jpg

Seuraavassa muutama kuva Imintanoutista, jossa pysähdyttiin tauolle ja kaffelle. 

HPIM0162.jpg

HPIM0172.jpg

HPIM0163.jpg

Ja taas matka jatkuu.

HPIM0179.jpg

HPIM0185.jpg

HPIM0189.jpg

HPIM0190.jpg

HPIM0192.jpg

Alla olevassa kuvassa ankee yritys saada kuvaa eucalyptus-puista. :)

HPIM0196.jpg

HPIM0198.jpg

Köyhempiä asumuksia Marrakechin laidalla, tästä ei tosiaan muistaakseni ollut enää pitkä matka itse keskustaan.

HPIM0201.jpg

No niin, sitten päästäänkin itse Marrakechin kaupunkialueelle.

HPIM0204.jpg

HPIM0205.jpg

Alla olevassa kuvassa Marrakechin moskeija, Koutoubia. Sisälle ei valitettavasti päästy.

HPIM0209.jpg

HPIM0220.jpg

HPIM0215.jpg

HPIM0222.jpg

HPIM0223.jpg

HPIM0225.jpg

HPIM0226.jpg

Alla olevassa kuvassa on Bahia palatsi, joka oli todella kaunis. Mieletöntä arkkitehtuuria ja upeita marmorisia mosaiikkeja. Siinä on ollut puuhaa, kun käsin on jokainen palanen laitettu paikoilleen. Mosaiikista kuvia paremmin Marrakechin jatko-osassa.

HPIM0242.jpg

HPIM0246.jpg

Kuten jo näistä kuvista pystyy näkemään, on kulttuurin ja arkkitehtuurin ystävälle huomattavasti enemmän näkemistä Marrakechissa kuin Agadirissa. Tykkäsin, vaikka matkareitti olikin aika hurja. Lähdettiin liikkeelle aamunkoitteessa, kun oli vielä pimeää. Onneksi vuoristoon päästessä oli jo valoisaa, näki ne mielettömät rotkot matkan varrella. Atlas-vuoristo on todellakin henkeäsalpaavan kaunis! Toista se oli sitten kun kaahattiin marokkolaiseen tyyliin kapeaa vuoristotietä takaisin Agadiriin... niin ja pilkkopimeässä. :D Siinä tuli kyllä hiljaa mielessään kiitettyä siihen astisesta elämästä ja todettua, että olipa ainakin kiva Marrakechin kaupunki. ;) Ensi kerralla ehkä lennän Agadirista Marrakechiin, hih!

Onko kukaan teistä käynyt Marrakechissa? Tai muualla Marokossa tai jossain muussa Pohjois-Afrikan maassa?