Niin sanotusti pienistä asioista minäkin iloni saan. Heräsin meinaan aamulla siihen, kun talon remppamies soittaa, että tulisivat nyt jatkamaan mun parvekkeen oven korjaustoimenpiteitä. "Ovimiestä" lainaten siis oven työstöä. Yritin siinä kovasti kysellä eri työnvaiheista sun muusta, mutta ei ollut selittelyhaluinen kaveri. :)

IMAG5242.jpg

IMAG5244.jpg

Oven ongelma edellisen ongelmien ja korjailujen jälkeen on siis se, että kahva on ollut niin tiukka että siinä on välillä saanut roikkua kaksin käsin vääntämässä kahvaa kiinni. Jälleen kerran siis irroitettiin oven lukko sekä pitkäsalpa ja tämän jälkeen sitten alkoi puukko viuhua. Oven karmista siis vuollettettiin pois jotain, karmin puuosaa vissiinkin koska lattia täyttyi puusilsuista ja -tikuista, samoin kuin olisi vaikkapa puutikkua vuollettu. Tässä vaiheessa yritin hieman kysellä, mikä ongelma on ja mitä tämä korjaaja vuolee, mutta vastaukseksi sain vain että tässä nyt työstetään ja käsitin, että ovi on työstetty jotenkin liian tiukkaan. Ota siitä nyt sitten selvää. ;)

Kun liika oli vuoltu pois, kiinnitettiin pitkäsalpa ja muut osat takaisin ja nyt oven kahva kääntyy ja toimii kuin junan vessa. Vieläkin tosin parvekkeelle mennessä ja sieltä tullessa tuntuu että käytän hieman vahvoja otteita, kun on muutaman viikon joutunut runttailemaan kahvaa. Ehkä tähän kevyeen kahvaan pian tottuu, hih!

IMAG5247.jpg

Vielä on parvekkeen oven korjaus kuitenkin kesken. Jo alusta asti ikkunaa ympäröivä pelti on ollut vääntynyt, tarkasti kun yllä olevaa kuvaa katsoo niin saranapuolelta näkee, kuinka pellin ja ikkunan välissä on rako. Alhaalta ja ylhäältä ikkuna ja pelti kohtaavat yhdessä tiivisteen kuten pitääkin. Ikkunan pelti siis tullaan vaihtamaan ja huomenna (tai myöhemmin) yritetään puhdistaa asetonilla (?) tuo kynnyspellin kulma. Jos se ei onnistu, vaihdetaan myös se.

Että semmoisia toimenpiteitä täällä. Lisäksi huomenna aamulla tullaan katsomaan parit asunnon seinähalkeamat, jotka on tässä ensimmäisen vuoden aikana ilmaantuneet. Mitään isoja vikoja ei onneksi tässä asunnossa ole tuota parvekkeen ovea lukuunottamatta. Olen siis aika onnekas. :)

Aamupäivän kruunasi oven lisäksi myöskin ihana lounas ystävän kanssa. Käytiin keskustassa Factoryssa salaattibuffetissa ja ah nam, mikä lounas. Katsokaahan itse!

IMAG5246.jpg

Salaattipohjan päälle valitsin kanaa, mozzarellaa, hunaja- ja vesimelonia, paahdettua sipulia ja auringonkukansiemeniä. Auringonkukansiemenet oli käsitelty jotenkin, mutten yhtään nyt muista miten. Olivatko maustetut jotenkin vai paahdetut... miten vaan, hyvää oli ja taatusti käyn tuolla toistekin! <3

Päälle hyvät päikkärit, kahvia ja illalla taas ihana sisustusarkkitehtimme Marko Paananen (Livillä klo 21). Huomenna ohjelmassa vuositarkastuskorjausten lisäksi lounas lapsuudenkodissa ja illalla kesäkaupungin paras tapahtuma eli joka kuukautinen Cruising Night! Minä niin niitä jenkkiautoja rakastan! <3

Nyt vaan ihanaa iltaa toivottelen teille kaikille! Nauttikaa auringosta ja kesästä älkääkä ottako elämää liian vakavasti vaan antakaa itsellenne ja muille armoa. Hih ja tirsk! :D