Pitkästä aikaa parvekejuttua.

Sain vihdoin parvekkeelle yhtenäiset tyynynpäälliset ja eilen illalla huhkin kukkien parissa nyppien kuivuneita kukkia ja lehtiä. Oli aika fiksu ajankohta sille touhulle, kun oli aika trooppinen ilma. ;) Ilokseni keväämmällä hankkimani ruukkuruusu on alkamassa uuden kukinnan, en ollut meinaan ihan varma jaksaako se ensimmäisen kukinnan jälkeen enää elää. Orvokit näyttivät niin karseilta ja hapsottavilta, että saksin ne ihan lyhyiksi. Katsotaan, ehtivätkö enää kasvaa ja kukkia vielä kerran. Itse asiassa Ikean Mammut-jakkaralla oleva orvokki on jo kukkinut kahdesti.

IMG_9261.jpg

IMG_9260.jpg

IMG_9262.jpg

IMG_9269.jpg

Toinen gerbera voi vielä hyvin, mutta toinen on jo lähenemässä loppuaan. Uusia varsia ei ole näkyvillä, joten voi olla, että tässä on tämän ruukkugerberan tarinan loppu.

IMG_9271.jpg

IMG_9263.jpg

IMG_9276.jpg

Voi olla, että en mahdollisesti jaksa katsella noita orvokeita tuollaisenaan ja hankkiudun niistä eroon. Saapi nähdä... tai sitten vaan jatkan kastelemista ja odottelen. ;)

IMG_9277.jpg

IMG_9280.jpg

Ainakin kolme nuppua, joissa vilaus keltaista kukkaa. <3

IMG_9286.jpg

Pelargonialla on nyt runsaan kukinnan jälkeinen kuihtumisvaihe meneillään ja rusehtuneita ja kuolleita kukkia saa nyppiä jatkuvasti. Nuppuja vielä onneksi on.

IMG_9259.jpg

Valkoinen ja keltainen krysanteemi ovat molemmat jo kuolleet ja kuopatut ja tässä on nyt jäljellä oma pieni kukkarepertuaarini. :) Vielä kuitenkin ihan nättiä, joten kelpaa katsella.

Säkkituoli odottelee parvekkeen toisessa päässä uutta kotia, jotta saan yksinkertaistettua parvekkeen sisustusta. Yksi varaus sille on jo, mutta jos ostajasta ei kuulu pian, niin saa ilmoitella mahdollisesta kiinnostuksesta (sähköpostitse whiteandfresh@gmail.com). Säkkituoli on ollut viime kesästä asti suojassa lasitetulla parvekkeellani, mutta siihen on jo ehtinyt pinttyä hieman likaa. Pintapölyt ja muut olen pyyhkinyt mikrokuituliinalla ja Methodin yleispuhdistusaineella, mutta sen kummempia hinkkauksia ja hankauksia en ole vielä ainakaan tehnyt. Yleisilme on kuitenkin vielä valkoinen ja pintapölyjen pyyhinnän vuoksi ei lika tartu vaatteisiin, mutta silti tämän itse ainakin näkisin ennemmin terassilla/parvekkeella kuin sisätiloissa. Eihän tuota nyt sentään roskiin raaski laittaa, kun on muutoin täysin käyttökelpoinen. ;)


Kivaa torstai-iltaa!