Meidän Kirpparikeiju innosti minuakin infoamaan todella mielenkiintoisesta ja eritoten hyödyllisestä tapahtumasta eli Siivouspäivästä.

siivouslogo_pysty.jpg

"Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä. Vuoden siistein festivaali muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt.

Siivouspäivän idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää, vaan jokainen tapahtumaan osallistuja on oman tapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.

Helsingissä Siivouspäiväksi järjestetään myös kaikkien käytettävissä olevia ilmaisia kierrätyspisteitä eri puolille kaupunkia."

Nyt jos siellä jollakin on huomiselle vielä ohjelma keksimättä tai jos aikataulusta löytyy edes pieni rakonen ja jos nurkissa vilisee ylimääräistä tavaraa niin tässä on oiva mahdollisuus mennä kadulle ronskisti myymään. Tilaisuus on siis huomenna lauantaina 25.5. Suomen kaupungeissa ja lisätietoa tapahtumasta löytyy tuolta Siivouspäivä -sivustolta.

Kuvankaappaus%202013-5-24%20kello%2020.2

Kuvat: Siivouspäivä

Itseäni aavistuksen verran harmittaa, kun en ole aiemmin tätä tapahtumaa rekisteröinyt, mutta helpotuksekseni ja lohdutukseksi muille(kin) mattimyöhäisille voin kertoa, että tapahtuma järjestetään uudelleen elokuun viimeisenä lauantaina, joka näyttäisi olevan 31.8.2013. Näin ainakin tapahtuman info-sivulla lukee.

Nyt vaan hulluna raivaamaan ja huomenna vaikkapa kadunkulmaan myyntipuuhiin (lupaa ei tarvitse erikseen, kunhan on kaupungin tontilla ja rekisteröinyt tapahtumasivuille myyntpaikkansa) tai VÄHINTÄÄNKIN valmistautumaan elokuun rytinöihin!

Who's in? Kuka on mukana?! :)