Ikeasta tarttui mukaan uusi valkoinen suojaruukku orkidealle. Ajattelin nyt kokeilla ruukkua lasimaljan sijaan, kun eräs lukijani kertoi läpinäkyvien orkidearuukkujen olevan "orkidean tapporuukkuja". Netistä löytämässäni ohjeessa - useammassakin itse asiassa - sanottiin, että ruukun pitäisi olla läpinäkyvä, jotta orkidean juuret saisivat valoa. Lukijani kertoi tämän olevan tarpeetonta ja että orkidea saa tarpeeksi valoa pelkästään lehtiensä kautta.

Kokeillaan tätä neuvoa nyt sitten.

5172d0c489ac61ed12000019.jpg

5172d0c789ac61c01400000c.jpg

5172d0c489ac61c014000007.jpg

5172d0e289ac61a11600000c.jpg

Tykkäsin tosi paljon orkideasta, kun se oli lasimaljassa, mutta kyllä se on kaunis valkoisessa modernissa ruukussakin. Ruukku kuitenkin löytää kaverit Beståsta ja televisiosta. Niin ja orvokin ruukusta.

Eilen ensimmäistä kertaa pistin orkidean kylpyyn. :) Orkidean kastelutarve on kuulema järkevin katsoa juurien väristä. Kun orkidean juuret ovat kirkkaan vihreät on vettä tarpeeksi. Kun juuret ovat puolestaan jo lähes hopeisen harmahtavat, niin on aika kastella.

Upotin orkidean siis haalean viileään veteen noin tunniksi. Vettä oli altaassa lähes ruukun reunaan asti (itse kukkaa ja multaosaa ei siis kastella, muutoinhan siellä lilluu sitten mullat ympäriinsä). Kastelun jälkeen juuret olivatkin kauniin vihreät taas. :)

Huomenna suunnitelmissa yleistä möllöttelyä ja pikkupuuhaa kotona, ehkä saatan jopa jaksaa raahautua pesutupaan, jos vapaita aikoja on. Nyt toivottelen mukavaa lauantai-illan jatkoa. <3