Testailin Eettiseltä Luksukselta saamiani kylppärin puhdistukseen tarkoitettuja puhdistusaineita. Testissä olivat pääasiassa puhdistuspyyhkeet ja wc-puhdistusaine. Aloitin puhdistuspyyhkeillä, joiden kerrotaan sopivan myös pöntöstä alas vedettäväksi. Tässä kohtaa tosin sopii hieman kyseenalaistaa, sillä asiantuntijat sanovat, että pönttöön sopii vain sinne oikeasti kuuluvat jutut eli wc-paperi ja "sitä ihteään". ;)

IMAG3417.jpg

Lähdin liikkeelle hanan puhdistuksesta. Alla ennen- ja jälkeen-kuvat hanasta.

IMAG3418.jpg

IMAG3422.jpg

Kuten näkyy, puhdistusliinat toimivat hanaan hyvin. :) Sitten vuorossa olikin itse lavuaari. Lavuaariin oli ehtinyt tarttua kaikenlaista, pääasiassa saippua- ja hammastahnajäämiä. Vaikka kuinka hinkkasin, niin valitettavasti niihin liinat eivät tehonneet. Joko jäämiä oli ehtinyt kertyä liikaa tai sitten liinojen teho ei vain riittänyt. Tässä kohtaa otin avuksi jo hyväksi todetun Methodin Bathroom Cleaner puhdistussuihkeen ja mikrokuituliinan. "Hyvin pyyhki" ja allas puhdistui. :)

IMAG3421.jpg

Lopulta pyyhin puhdistusliinoilla muun muassa pölyt kylppärissä olevilta sisustustikkailta ja siihen liinat olivat varsin käteviä. Puhdistusliina ja pesuaine samassa, kätevää. Toimivat varmasti jatkossa myös lavuaariin ym. mutta eivät kovin tiukassa olevaan likaan.

IMAG3419.jpg

Puhdistussuihkeella puhdistin myöskin wc-pyntyn muutoin, mutta itse pyntyn sitten uudistuneella Toilet Cleanerilla. Tätä uutta puhdistusinetta on tehostettu sitruunahapoilla. Tuoksuna on Spearmint. Pyntty puhdistui hyvin, mutta tuoksu ei mielestäni ole lainkaan niin raikas kuin vanhassa puhdistusaineessa.

eau_de_toilettes.png

Vanhassa wc-puhdistusaineessa (Method Eau de Toilettes) tuoksu on eukalyptus-minttu. Siitä tykkäsin kovastikin, tuoksu puhdistuksen jälkeen oli raikas ja tuoksu pelmahti nenään vielä jonkin aikaa puhdistuksen jälkeen. Uudessa spearmintin tuoksuisessa pesuaineessa raikasta tuoksua ei tullut. Joka tapauksessa puhdistusjälki tässä uudessakin on moitteeton, ainoastaan raikasta jälkituoksua jäin kaipaamaan.

Itse tulin lopputulokseen, että vaikka tuotteet eivät ole jokaiselta kantilta katsottuna niin sanotusti täydellisiä, niin suurimmaksi osaksi oikein kelpoja peruspuhdistukseen käypiä tuotteita. Itse käytän näitä jatkossa oikein mielelläni, isona plussana näissä on ollut ja on edelleenkin ympäristöystävällisyys. Puhdistusliinoista en ole vielä ihan varma, ostaisinko jatkossa vai käyttäisinkö vain puhdistusainetta ja mikrokuituliinaa. Onneksi liinoja on vielä hyvin jäljellä, joten jatkan testaamista. :)


Postaus tehty yhteistyössä Eettisen Luksuksen kanssa